To nye elbiler fra Kina til Norge

Det kommer stadig flere elbiler fra Kina. Siste nytt er at Subaru-importøren i Norge er først ute i Europa med avtale om import av to nye kinesiske bilmerker.

Seres SF5 er en suv med over 500 kilometer rekkevidde etter den gamle NEDC-normen. Hvilket tilsier rundt 450 kilometer etter WLTP-standarden. Foto: Chongqing Sokon Motor

Tor Mjaaland
Publisert: Publisert:

Først ut er modellene Dfsk E3 og Seres SF5 som kommer med en rekkevidde på opptil 400 km og 525 km etter den gamle NEDC-normen. Modellene E3 og SF5 vil være i produksjon i løpet av oktober. De første bilene vil trolig kunne leveres i Norge fra sensommeren 2020, opplyser importøren, Gill Gruppen som i tillegg til Subaru har import av Ssang Yong og LEVC.

På spørsmål om det blir den lokale Subaru-forhandleren i Kristiansand, Oddemarka Auto, som skal forhandle de nye elbilmerkene, svarer daglig leder Jan Kåre Holmedal i Autoindustri, en del av Gill Gruppen, at dette ikke er avklart. - Vi har mange forhandlere som allerede har søkt om å bli med, men endelig avklaring kommer neppe før like over årsskiftet, sier Holmedal som bekrefter at det skal være lokale forhandlere og at bilene ikke primært skal selges via nettet.

Dfsk E3 er en elektrisk suv med en rekkevidde på inntil 400 km Foto: Chongqing Sokon Motor

Og det er åpenbart store ambisjoner både hos de kinesiske bilprodusentene og den norske importøren. Frem til 2025 er det planlagt introduksjon av 20 ulike elbilmodeller til det norske markedet, skriver Gill Gruppen pressemeldingen.
- Vi har testet en rekke elektriske bilmodeller fra ulike fabrikker og har ved flere anledninger vært tett på å signere importavtaler. Mulighetene har vært mange, men vi har tatt oss god tid for å velge riktig, uttaler Holmedal og sier at da de
endelig kom til fabrikken i Chongqing fant de akkurat det de har vært på jakt etter.

Skal utfordre

Holmedal opplyser at Seres er et premium neste generasjon elektrisk bilmerke med en ny batteriteknologi med en rekkevidde opptil 525 km. Modellen SF5 har et 90 KWt batteri og en motorkapasitet på 510 kW med et
dreiemoment på hele 1040 Nm, som gir 0-100 km/t på 3,5 sek. Den kommer både som en helelektrisk variant og en variant med rekkeviddeforlenger (EVR) med en total rekkevidde på hele 1020 km.

Dfsk E3 er en mindre elektrisk suv med en rekkevidde på inntil 400 km (NEDC). DFSK E3 vil ha en 6,6 kWt AC ombordlader og kan motta 50 kWt DC. Konkurrenter til den første DFSK modellen vil være bilmodeller som Nissan Leaf, Hyundai Kona, Kia e-Soul. skriver Gill Gruppen i sin pressemelding.

Slik ser det ut innvendig i Seres SF5, ifølge foto tilsendt fra importøren. Foto: Chongqing Sokon Motor

Publisert: