Hva definerer egentlig et hjem? Om du spør Wikipedia, så defineres et hjem enkelt og greit som et sted man bor. Spør du Google, så får du i løpet av et drøyt sekund opp mer enn 30.000 artikler om emnet.

SAMSUNG CSC

Opp gjennom årene har jeg vært med på å innrede mange boliger. Jeg hadde faktisk mitt aller første interiøroppdrag i 1983. Jeg var fem år og fikk Barbiehus til jul. Full av begeistring plasserte jeg nydelige små rosa plastmøbler akkurat slik jeg trodde Barbie og vennene hennes ønsket. I min fem år gamle barnslige verden var definisjonen på et perfekt innredet hjem rosa møbler. Kun rosa møbler.

Det viktigste når jeg innreder en bolig er personligheten til dem som bor der

Pia

SAMSUNG CSC

Begeistringen og gleden over å skape spennende hjemme-miljøer har jeg ennå, selv om synet på hva som skaper et fint hjem har endret seg med tiden. Men jeg liker fortsatt fargen rosa, altså.

Som utdannet interiørveileder er jeg opptatt av både form, farge, funksjonalitet, og estetikk.

Lyst til å se mer av Pia sitt hjem? Hun har tatt over instagramkontoen vår denne helgen, og kommer til å dele masse gøye bilder @abito.no

SAMSUNG CSC

Likevel, en bolig blir ikke et hjem bare fordi den er oppdatert med de hippeste trendelementene. Det handler heller ikke om areal, eller om boligen er ny eller gammel. Det viktigste når jeg innreder en bolig er personligheten til dem som bor der.

SAMSUNG CSC

Vi er selv en leken liten familie som elsker superhelter, farger og ting som får oss og besøkende til å le. Det synes jeg også hjemmet vårt skal gjenspeile. Mens enkelte har behov for å skape soner eller rom hvor man kan gjemme seg bort, så holder vi til i den andre enden av skalaen. Vi elsker å være sammen, og boligen vår er derfor tilpasset dette.

SAMSUNG CSC

Vi har for eksempel satt sammen tre sjeselonger til én stor daybed, slik at vi alle kan kose oss i samme sofa. Huset vårt er innredet for å ivareta, inspirere og stimulere alle våre sanser og behov på best mulig måte.

Les også Bloggen til Richard Ribe

SAMSUNG CSC

En bolig blir først til et kjært hjem når man gjør det til sitt eget. Litt som når en liten jentunge innreder hennes første Barbiehus.