Har du mange sko og liten plass? Eller kanskje mange sko og lite orden?

Første steg for å få orden i sakene, er å organisere skokolleksjonen din. Gi bort, resirkuler eller doner bort sko du ikke bruker, slik at de du først tar vare på, er sko du faktisk bruker, råder Huffington Post.

Neste skritt er å finne gode løsninger for å oppbevare skoene funksjonelt og effektivt. Det kan være alt fra smale skoskap til spesiallagde rullende, skohyller til oppbevaring under senger og sofa.

Hvilke løsninger som passer best, varierer fra bolig til bolig – og fra individuelle preferanser. Men her er noen løsninger som du kanskje kan bli inspirert av:

1. Skaff deg et smalt skoskap Disse spesiallagde skoskapene kommer i mange typer. Finn et eller flere du liker, og sett opp så mange du trenger eller har plass til. Skoskapene er ikke dype, så de tar lite romplass. Men husk å skru dem fast til veggen, slik at du ikke drar med deg skapet når du skal finne fram skoene.

Smale skoskap er plasseffektive og gir deg god orden i skoene. Denne varianten heter Trones og selges på Ikea. Foto: Ikea

2. En oppbevaringsboks kan gjøre nytten Legg skoene i en hvilken som helst oppbevaringsboks og oppbevar dem under senga, i skap eller under sofa. Da er de enkle å få tak i når du skal bruke dem, dessuten er de ute av veien når du ikke trenger dem.

BILDE/BILDETEKST: boks.jpg En tett boks er et fint sted å oppbevare sko du sjelden bruker, men som du likevel vil ha god tilgang til. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

En tett boks er et fint sted å oppbevare sko du sjelden bruker, men som du likevel vil ha god tilgang til. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

3. Skohylle med hjul, som kan rulles under senga En rullende, liggende skohylle spesiallagd til oppbevaring under senger og sofa, kan være praktisk. Enkel å trekke ut, enkel å holde orden i.

Det finnes spesiallagde løsninger for oppbevaring av sko under senger og sofaer. Denne er fra Bed Bath & Beyond. Foto: Foto: Bed Bath & Beyond

4. Enkelt og greit med skohylle En skohylle eller flere kan også ta unna sko. Her finnes det utallige varianter, og fås i både møbel- og utstyrsbutikker.

Skohyller finnes i utallig varianter og prisklasser. Skoreolen Haldum kommer fra Jysk. Foto: Jysk

5. Få deg en hengehylle til døra På baksiden av en dør du sjelden bruker, passer det for eksempel utmerket med en hengende skohylle.

En hengende skohylle kan ta unna ganske mange par med sko. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

6. Velorganisert skohylle kan være pent

Sko kan være dekorative. Dersom de er plassert pent og ryddig i en fin hylle, for eksempel, kan de definitivt brukes som funksjonell pynt.

Sko kan være dekorative, slik som dette bildet viser. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

7. Lag et eget skoskap Har du et ledig skap et sted? Eller plass til å sette inn et skap? Skaff deg et funksjonelt skap og gjør det om til et skoskap!

Et eget skap til sko er luksus. Har du dører på skapet, kan du attpåtil gjemme bort rotete hyller. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

8. Legg dem i uttrekkbar skuff Det finnes egne skoskuffer du enkelt kan oppbevare skoene dine i – eller du kan lage din egen hjemmesnekrede løsning.

Fort gjort å få orden i skoene med en slik løsning. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

9. Sett opp skobenk i gangen Kombinerer du en benk og et skohylle, får du en funksjonell skobenk.

To fluer i en smekk: Benk og skohylle. Foto: NTB scanpix/Shutterstock

10. Komprimert, hengende skoskap En enkel og rimelig måte å oppbevare sko på, er å henge de i en slik konstruksjon. Finnes i utallige versjoner og prisklasser.

En enkel og plasseffektiv måte å gjemme bort sko på. Foto: Whitmor/Amazon

Kilder: Decorhacks.com, Amazon, Jysk, Ikea, Huffington Post