Deler ut engangshansker på fellesvisninger

Boligvisninger går foreløpig som normalt i Kristiansand, men det tas ekstra smittevernhensyn og legges også opp til flere privatvisninger.

Publisert:
  • Kari Byklum

– Vi gjennomfører de visningene som er planlagt, men vi kommer til å ta ekstra hensyn. Vi vil blant annet dele ut engangshansker til alle som kommer, og vil ikke slippe inn mer enn fire personer av gangen, sier daglig leder Alex Modahl i Krogsveen i Kristiansand.

Han sier videre at eiendomsmeglerne som holder visningene kommer til å være ekstra årvåkne så ikke det slippes inn folk som er i risikogruppa. 

– Så vil vi også ta kontakt med folk som står på lister og legge opp til flere privatvisninger for å unngå at vi får en opphopning av folk som vi ikke kan slippe inn. Vi vil også oppfordre de som eier boligene til å vaske over overflatene etter visning.

Visninger holdes som normalt, men det tas ekstra smittehensyn Foto: Jarle R. Martinsen

Les også

Dette bør du tenke på før du kjøper frukt i løsvekt

Ingen håndhilsning

André Sandvik, avdelingsleder i Eiendomsmegler 1, sier at de kjører visninger som normalt torsdag, men at det fredag skal legges en plan for hvordan det blir i neste uke.

– Vi får retningslinjene som kommer fra Eiendomsmegler 1 sentralt, og kommer til å følge disse. Samtidig er det jo slik at visninger i Kristiansand er noe helt annen enn i Oslo. Hos oss så kommer det i snitt tre per visning.

Under ettermiddagens visninger vil eiendomsmegleren ta med Antibac og henge opp skilt på døra med retningslinjer til hygiene og med oppfordring om å ikke håndhilse.

Legger til rette for privatvisninger

Privatmegleren Sædberg & Lian kommer også til å holde de visningene som allerede er planlagt, men daglig leder Svein Lian sier at de parallelt vil legge til rette for privatvisninger.

– I annonsene som publiseres fra og med nå så vil vi opplyse om at folk kan ta kontakt direkte med oss, og så vil vi ordne med privatvisninger.

Dersom det kommer mange folk på fellesvisninger vil eiendomsmegleren eventuelt slippe folk inn puljevis.

– Dette er jo en helt ny situasjon for oss, men vi tror at folk flest er innforstått med situasjonen, og så må vi bare håndtere det på best mulig måte avhengig av hvor mange folk som kommer, sier Lian.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand
  2. Privatmegleren
  3. Bolig
  4. Abito
  5. Boligsalg