– Tenker du å selge boligen i løpet av høsten eller vinteren, burde du ta noen fine bilder av hagen og eiendommen nå som det ser grønt og fint ut, anbefaler Terje Skaara, eiendomsmegler og daglig leder i Exbo Eiendomsmegling i Kristiansand.

Gjør du det, kan disse brukes i markedsføringen av boligen når den skal legges ut til salgs.

– Da kan hele tomten være dekket med snø under visning, men du kan likevel gi folk et godt innblikk i hvordan eiendommen ser ut på sommeren. Det gjør potensielle kjøpere også tryggere på at det ikke er noe som skjules under snøen.

Også Inger Sædberg Birkenes, daglig leder og eiendomsmegler i Meglerhuset Sædberg, synes dette er et godt råd.

– Ta noen fine sommerbilder av eiendommen allerede nå. Da kan du vise fram hvor fint det ser ut i den varmere årstida. Det kan være viktig dersom du skal selge om vinteren, sier hun.

Les også:

Vis fram hele hagen

Når du så skal knipse bilder av boligens uteområder, bør du passe på å ta bilder ut fra huset og mot hagen, råder Carsten Pihl, forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund. Da får du fram hele utsikten til boligen.

– Og så kan du gjerne ta noen bilder der du viser utemøbler på terrassen eller i hagen.

Dersom du skal selge boligen til vinteren, kan det være lurt å ta noen bilder av hagen om sommeren.
Foto: NTB scanpix/Shutterstock

Ute i hagen tar du bilder mot huset, gjerne helt fra enden av hagen eller uteområdene. Har du roser eller andre fargerike planter i bedene, kan du også ta noen bilder av disse.

– Dette er supert for megleren å bruke i markedsføringen, sier Pihl.

– Sesongvare

Alex Modahl, eiendomsmegler i DNB Eiendom, tror ikke det er kjempeviktig med sommerbilder, og i hvert fall ikke så viktig at han ville hyret fotograf for å få tatt mange bilder. Han mener at det holder i massevis å ta et par-tre bilder selv, og gjerne med mobilen.

– Boligen er jo sesongvare. Har du bare sommerbilder når du selger boligen om vinteren, vil folk kanskje tro den har ligget markedet i lang tid. Jeg mener det er viktig å kombinere sommerbildene med bilder fra sesongen boligen selges, sier han.

Modahl sier at det viktigste er å bruke tid på å velge eiendomsmegler – og hva slags markedsføringskanaler man vil bruke.

– Det er der skoen trykker i forhold til salget, sier han.

Les også:

Sett opp interesse-liste hos megler

Eiendomsmeglerne har også et annet råd til framtidige boligselgere.

– Tenk langsiktig og planlegg salget i god tid før det skal skje, sier Skaara i Exbo og forteller at det kan være lurt å kontakte eiendomsmegler flere måneder i forveien før boligen faktisk skal legges ut til salg. Han sier at det ikke er uvanlig at meglere får boligsalgsoppdrag både ett og to år før en bolig skal selges.

– Fordelen er at meglerne da kan sette boligen opp på sin interesse-liste.

Er du heldig, kan dette gi deg en skikkelig kick start på salget ved at du har fire-fem interessenter allerede før boligsalget starter.

– Det er jo veldig greit å kunne gi beskjed til potensielle kjøpere, som har tapt budrunder, om andre hus som kommer for salg. Og er et av disse drømmehuset, venter mange heller på det, enn å kjøpe noe de bare er halvveis fornøyd med, sier eiendomsmegleren.

Også Siren Skomedal, megler hos Sørmegleren i Lillesand, anbefaler dette.

– Det er jo veldig gunstig. For dersom det er kjøpere klare, kan vi matche dem med boliger vi vet kommer til salgs. Og det koster ikke boligselger noe å ligge i systemet vårt og eventuelt bli matchet mot boligkjøpere, sier hun.

Les også: