KRISTIANSAND: Fædrelandsvennens lesere kan nå følge med på hva som kjøpes og selges av boliger i sitt nærområde, hva som ble salgspris og mye annet.

– Boligtransaksjoner har vi presentert som ren tekst i avisa i mange år. Nå gjør teknologien det mulig å fornye, visualisere og automatisere denne tjenesten, noe som kommer leserne til gode, sier nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Jonas Mjaaland.

Prøv tjenesten her.

Blir tjenesten en suksess, er planen å videreføre den til andre aviser i konsernet.

Robotjournalisten vil produsere saker på boligsalg i Agder i de områdene Fædrelandsvennen har definert.

Kommunene som er med er Kristiansand, Vennesla, Iveland, Birkenes, Lillesand, Evje og Hornnes, Bygland, Valle, Bykle og Lindesnes, og hver kommune deles inn i områder.

Henter bilder og tall

Roboten henter informasjon fra offentlige tinglysninger, og henter ut eiendomsdata og statistikk fra Eiendom Norge.

Hver sak har tre, fire avsnitt om hvert eiendomssalg, og inneholder detaljer om salget og om selve eiendommen.

Roboten regner selv ut kvadratmeterpris, og sammenligner med andre salg i nærheten. Hver artikkel inneholder Google-bilder fra gateplan og fra satellitt.

Det genereres også aktuelle lister i sakene over dyreste boligsalg den siste tiden i det aktuelle området.

– Bolig og boligpriser er populært stoff, så jeg vil tro denne tjenesten faller i smak. Dette er en tilleggstjeneste, som er et tilbud utover nyhetsleveranse som er kjernevirksomheten vår, sier Mjaaland.

Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad har allerede lansert samme tjeneste, som leveres av det svenske selskapet United Robots. Noen av sakene som roboten har skrevet: