Foto: privat

Hvordan liker du å pynte til jul? Jeg tenker hvert år at jeg ikke ønsker det skal bli overflod av nisser og røde puter. Men når vi er halvveis mot jul så er det nettopp det. Vi går "all in" med rød jul, og gutta mine elsker det! Jeg synes rødt hører jula til og det er jeg også oppvokst med!

Foto: privat

Hvordan pynter du med blomster til jul? Jeg er veldig glad i amaryllis, kvister og mose fra naturen.

Hva er oppskriften på en perfekt jul for deg? Det må være å stå opp til julesokken som er fylt med en liten pakke og godteri. Å se at ungene er energiske og glade. Lage en god frokost med alt av julepålegg. Se de tradisjonelle tegnefilmene på tv. Ta med ungene en tur i akebakken. Dra hjem og spise grøt med mandel. Samle hele familien, spise god ribbe og åpne pakker i fire timer! Selvsagt etterfulgt av dessert og julekaker!

Juletreet er pyntet i gull, rødt og burgunder. Foto: privat
Lene Pedersen kom på andre plass når under kåringen av Norges mest inspirerende instagrammer. Foto: privat
Foto: privat

Hvordan ser juletreet ditt ut? Juletreet vårt består av mange kuler tett i tett, med fargene rødt, burgunder, sølv, gull, og fugler. Gullfuglene og burgunder er nytt i år.

Hva baker du til jul? Dette er flaut, men baking er min svake side. Jeg kan bake pepperkaker sammen med sønnene mine, men da er deigen ferdig fra butikken. Men jeg har en veldig flink mor vi får julekaker av. Også min kjære mann som er veldig flink på kjøkkenet! Han og gutta mine liker å bake.

Julebordet hos Lene er dekket i rødt. Foto: privat
Foto: privat

Hva får deg i julestemning? Når ungene begynner å komme hjem med julepynt de har laget på skolen og vi begynner med adventskalender.

Når kommer jula i i hjemmet ditt? I år var vi tidlig ute så treet var allerede oppe til 1. desember. Tidligere har vi pyntet det 23. desember, men jeg synes jula blir litt kort da.

Foto: privat
Foto: privat

Hvordan vil du beskrive stilen din? Den er veldig julerød. Messing og rødt. Maksimalisme kan vi vel kalle det. Jeg har masse innslag av rødt og nisser. Ungene elsker julenisser, så alle nissene kommer fram uka før jul. For meg er jula for barna. Vi voksne skal også kose seg, men jeg synes den skal være på barnas premisser.

Hvilke juletradisjoner er viktige for deg? Tradisjonene vi har er å samle slekta på middag forskjellige dager i romjula. Slappe av og kose oss med masse god mat. Er det snø, blir det mye utelek. På nyttårsaften står vi på skøyter om været tillater det.

Foto: privat
Også kjøkkenbenken har fått litt julepynt Foto: privat

Hva er oppskriften på en vellykket middag, og hva serverer du? Oppskriften på kjøkkenet må du spørre mannen min om. Der er han sjefen! Men jeg elsker julemat! Ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juleskinke og kalkun står på menyen i løpet av jula! Det er et must!

Hva er ditt beste tips til borddekking? Jeg blander alltid nytt og gammelt. Det kan være arvegods, ting jeg har kjøpt brukt og litt nytt. Det viktigste er at man ser hverandre over bordet, at pynten ikke kan ta fyr, og ha flere ting av samme farger og form.

Har du en favoritt-ting på bordet? Det må bli lys. Masse stearinlys!

Ditt beste festtips? Passe på at gjestene føler seg velkommen og varte dem opp! Og gjøre seg flid med borddekkingen!