EVJE OG HORNNES: Det opplyser politiet i Agder klokka 10.41.

Mannen ble funnet av en turgåer i området der leteaksjonen pågikk.

– Han ble funnet av en turgåer, og han var i god behold, heldigvis, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Mirjam Stausland.

Trappet opp

Politiet trappet søndag morgen opp leteaksjonen etter en eldre, dement mann som sist ble sett hjemme i Evje sentrum lørdag ettermiddag.

Agder politidistrikt meldte om leteaksjonen klokka ett natt til søndag.

– Politihelikoper er på vei til Evje. I tillegg deltar Røde Kors, politihunder, redningshunder, en vanngruppe fra Røde Kors med båt og vannskuter, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp i søket, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland til Fædrelansvennen like etter klokka halv ti søndag formiddag.

Redningshelikopter fløy gjennom natta opp og ned langs Otra i områdene rundt Evjemoen og på Evje for øvrig, opplyser tipseren til Fædrelandsvennen. Foto: Anders Hanssen

Det ble søkt etter den savnede gjennom hele natten, i området fra broa sør for Evje sentrum og nordover noen kilometer, uten å gjøre funn.

– Vi har vært til stede med store ressurser gjennom hele natta. Det dreier seg om flere politipatruljer, egne hunder, hunder fra Norske redningshunder, helikopter fra Sola og det er tatt i bruk drone, uttalte operasjonsleder Tom Einar Gausdal til Fædrelandsvennen søndag morgen.

Ba beboere sjekke egne hager

– Mannen ble sist sett på egen bopel lørdag ettermiddag, så ble han meldt savnet like over midnatt, sa Gausdal.

Politiet oppfordret beboere i og i nærheten av Evje til å sjekke egne hager, boder, garasjer og lignende.

– Vi ber folk innstendig om å sjekke i området på steder der han kan ha tatt tilhold, uttalte Mirjam Stausland i Agder-politiet.

Søket var ment å fortsette med full intesitet utover dagen.

– Nå blir det rullering av mannskaper, og så fortsetter vi med full styrke, uttalte Tom Einar Gausdal søndag morgen.

Politiet i Agder meldte klokka 10.41: Mannen er funnet i god behold. Politiet takker alle som har vært delaktige i leteaksjonen.