Skal krysse USA til fots

- Nei, ikke haike, ikke rulleski, bil, buss eller hest. Jeg skal labbe hele veien på egne bein, sier Steffen Hem Lian (25).

  • ØVER TIL USA-TUR: Steffen Hem Lian (25) skal gå 700 mil over hele USA fra vest til øst fra 12. august.

    FOTO: OLE DAG KVAMME

o

Kristiansand: - Jeg gleder meg vanvittig, sier vågsbygdgutten.

4. september legger han ut fra San Fransisco på fotturen tvers over USA. Målet er Washington i delstaten Delaware juni eller juli neste år.

- Bortsett fra kameraten min, Tore Kleiven, sier alle at jeg ikke vil greie det. Men jeg skal gå over hele USA for min egen del. For jeg vil være annerledes, sier Steffen Hem Lian.

Ingen andre nordmenn skal ha gjennomført turen så vidt han vet.

- Jeg vil benytte meg av amerikansk gjestfrihet, ringe på og spørre om jeg kan jobbe litt for mat og en dusj, kanskje, sier han.

Strategiske mål
Tempo: I snitt to mil daglig, med stopp for å jobbe opp litt penger og besøke venner.

Distanse: Ca. 7000 kilometer totalt.

Budsjett: Ca. 100.000 kroner.

Søvn: I tomannstelt og billige moteller når vaskebehovet blir påtrengende.

Diett: Flesk og proteiner (diett???)

Totalvekt: 140 kilo, hvorav 30 i sekken.

- Jeg har alltid vært kraftig og håper jeg kommer ned i 95 kilo, sier Steffen Hem Lian. Først om ett år kan vi sjekke om han klarer det, eller du kan følge ferden hans på internett, på fvn.no.

T reningssekk
Fredag formiddag spaserte han rundt seks kilometer på treningstur til Andøya i Kristiansand, med 35 kilo i Bergan-sekken. Forrige gang hadde han 60 kilo i sekken, med bøker og bilbatteri.

Skjønt, trening og trening - det har egentlig ikke blitt så mye av.

- Egentlig planlegger jeg å gå meg i form.

12. august setter han seg på flyet til New York. Med størrelse 50 i sko skal han lete opp skikkelig fottøy, før han flyr videre til vestkysten.

Buss likevel.
I Kansas busser han ned til Texas - men uten å korte inn turen. Med Texas bak seg, busser han opp igjen, for å fortsette på samme lengdegrad. Da er sannsynligvis også kameraten Hans Christian Hansen med.

- Han har kjøpt utstyr for 10.000 kroner, så jeg tror på ham, sier Hem Lian.

Kamera og videokamera er med. Det er også en satellittelefon, men den er kun til nødsbruk. Annen kontakt vil være via internett i byene han passerer.