KRISTIANSAND: — Å vinne en slik konkurranse er fantastisk gøy. Det skaper stormende jubel i Dyreparken. Dyrene legger inn et ekstra hyl i apejungelen og løvene et ekstra brøl, sier konserndirektør Reidar Fuglestad i Dyreparken Utvikling til nettsiden usus.no, som favner bedrifter i reiselivs-, opplevelses- og kulturnæringen på Sørlandet og i Telemark.

Reiselivsprisen, i regi av Innovasjon Norge, deles i år ut for åttende gang og skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen.

250.000 kroner

Ifølge Innovasjon Norge tildeles prisen den personen, bedriften eller det nettverket som har introdusert en nyskapende reiselivsopplevelse eller videreutviklet en eksisterende reiselivsopplevelse på en innovativ måte.

Konserndirektør Reidar Fuglestad i Dyreparken Utvikling. Foto: Kjartan Bjelland

Opplevelsen skal ha bidratt til reiselivsbedriftens suksess og hatt en positiv innvirkning på Norge som reisemål. Prisen er på 250.000 kroner, samt fri deltakelse på Norwegian Travel Workshop. Reiselivsprisen ble delt ut torsdag, under Innovasjon Norges årlige kick-off for reiselivsnæringen på Radisson Blu Plaza i Oslo.

Det er første gang prisen går til Sørlandet. Tidligere vinnere er Hemsedal turistkontor, Stiftinga Ekstremsportveko, Sorrisniva AS, Juvet landskapshotell, Høve Støtt Hallingdal AS, XXLofoten AS og Lyngsfjord Adventure.

De to andre nominerte til årets pris var Høyt og Lavt Aktivitetsparker AS og Basecamp Spitsbergen AS.

Mange kriterier

Kriteriene for prisen er at reiselivsopplevelsen skal være innovativ på ett eller flere av følgende områder:

  • Nye reiselivsprodukter og -tjenester, nye organisasjons— og ledelsesformer, nye former å distribuere reiselivsopplevelsen på.

  • Nye og innovative reiselivsopplevelser eller forbedring av eksisterende reiselivsopplevelser deltar på lik linje.

  • Reiselivsopplevelsen må dokumentere et markedspotensial og eventuelle realiserbare investeringer.

  • Reiselivsopplevelsens suksess skal være målbar enten i økonomiske tall eller antall gjester.

  • Reiselivsopplevelsen skal leve opp til prinsippene for bærekraftig reiseliv.

Tildelingen er basert på både antall stemmer i en publikumsavstemning og vurdering fra en hovedjury.