Tok fyr under sveisearbeid

Fire-fem arbeidere kom seg trygt ut da det tok til å brenne inne i forbrenningsovnen på Returkraft på Langemyr torsdag kveld.

  • Brannvesenet på stedet etter brannmeldingen torsdag kveld.

    FOTO: Erlend Olsbu

o

KRISTIANSAND: - Vi har tre ukers driftsstans grunnet vedlikehold. Brannen startet inne i ovnen, mens det pågikk sveising, forteller direktør ved Returkraft, Odd Terje Døvik.

110 Agder la ut melding om brannen på Twitter klokken 22.49 torsdag kveld. Meldingen gikk på at det var brann i en forbrenningsovn i gjenvinningsanlegget.

- Det var brann i et stillas ved siden av en av ovnene. Det var ikke spesielt alvorlig, sier Jan Røilid ved Kristiansandsregionen brann og redning til Fædrelandsvennen.

Presenning?

Siden brannen startet inne i ovnen, var det aldri fare for spredning. Den er laget for å brenne søppel på høye temperaturer. Døvik sier man ikke har eksakte svar, men teorien er at det har tatt fyr i noe presenning-materiale som var inne i ovnen mens det pågikk sveising.

- For dem som var inne i ovnen, kunne dette blitt prekært. Men prioritet én er å sikre liv og helse. De kom seg trygt ut. Vi greide imidlertid ikke å slukke selv, dermed kom brannvesenet for å hjelpe til. Det går automatisk videremelding til dem, sa Døvik ved 23.05-tiden torsdag.

Da var brannen slukket for kort tid siden.

Vedlikeholdsarbeid

Returkrafts søppelanlegg på Langemyr startet aktiviteten for 2,5 år siden. Nå står anlegget i tre uker, grunnet omfattende vedlikehold. Det pågår vedlikeholdsarbeid for åtte millioner kroner.

Inne i ovnen sveises det et nytt korrosjonsbelegg som skal beskytte ovnen. Arbeidet utføres av de tyske ekspertene som monterte ovnen i sin tid. Arbeidet pågår hele døgnet i de tre ukene Returkraft står stille.

Returkraft eies av en rekke kommuner på Sørlandet. Største eiere er Kristiansand og Arendal. Anlegget, som brenner omtrent like mye husholdningsavfrall som næringsavfall, kostet tett på 1,5 milliarder kroner å bygge. Forbrenningsanlegget produserer strøm og fjernvarme.

Kart

Mest lest

Nettkamera