- Sprøtt å gjøre noe sånt på et offentlig sted:

Her hopper ungdommene over bilen

En video av en bil som hopper over en annen bil på Flekkerøy har blitt oversendt politiet.

  • Hopp

    Her hopper unguttene over bilen med sin egen bil.

    VIDEO: Fædrelandsvennen

o

KRISTIANSAND: - Det er sprøtt å gjøre noe sånt på et offentlig sted. Det er jo bare et under at dette gikk godt, sier Øystein Knudsen, rektor ved Lindebøskauen skole.

Han snakker om en video som også Fædrelandsvennen har fått tilgang til. På videoen hopper to unge menn i en Volvo over en mindre, rød bil via ei skategrop på Flekkerøy i Kristiansand.

Det hele skjer like ved ungdomsskolen på stedet.

Latterbrøl og jubel

Det gnistrer av den sorte volvoen når den treffer asfalten, etter hårfint å ha sneiet taket til den lille, røde bilen.

- Det passer seg ikke å gjøre dette på et område med så mye folk, der det foregår idrett og fritidsaktiviteter. Det passer egentlig ikke å gjøre noe sånt i det hele tatt. Jeg regner med at dette er ulovlig, sier Knudsen.

Parkerte biler

Stuntet blir etterfulgt av latterbrøl og jubel. En del elever ved Lindebøskauen skole er tilskuere til hendelsen, ifølge videoen. Få meter fra volvoens landingsplass, står det parkert biler.

Rektor ved skolen, Øystein Knudsen, understreker at sjåføren av Volvoen ikke er elev ved ungdomsskolen, som har elever fra 8. til 10. klasse.

- Selve hoppingen har ikke skjedd på skolens område. Det er fritidsetaten som eier området hvor det hele foregår, forteller rektoren, som fikk videoen oversendt fra en ukjent person.

- Pliktig å informere politiet

Knudsen videresendte videoen til Agder politidistrikt.

- Det er naturlig å informere politiet. Vi er pliktige til å informere dem når vi får oversendt noe sånt, sier rektoren.

Politiet: - Det er jo helt vilt

Rune Strømsvåg, etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon, sier til Fædrelandsvennen torsdag morgen at de ikke har opprettet en sak på forholdet.

- Vi har mottatt videoen, men ingen anmeldelse. Hvis noen har opplysninger som kan hjelpe oss å identifisere de involverte kan det være vi oppretter en sak. Vi er selvfølgelig interessert i tips, fordi dette ser jo helt vilt ut, sier Strømsvåg.

Han forklarer at det inntil for et par år siden var flere klager på det han omtaler som trafikal ukultur på Flekkerøy.

- Burning og uvettig mopedkjøring fikk vi en del klager på. Men engasjement lokalt sammen med stort oppmøte av politi på høytidsdager som 1. mai, 17. mai og nyttårshelger har i stor grad fått bukt med problemet, sier Strømsvåg.

Han poengterer at videoen ser ut til å være flere år gammel på grunn av alt løvet på trærne.

Stunt

Leder av trafikkavsnittet i Kristiansand-politiet, Yngvar Aas, reagerte da han så videoen på fvn.no onsdag morgen.

- Jeg ble litt satt ut. Det er jo et slags stunt med to bilvrak som herjes med. Dette er helt uakseptabelt, sier Aas.

Han er glad hendelsen ikke fant sted på offentlig vei, men sier det er langt fra et lukket område.

- Selvfølgelig er dette farlig. Det kan oppstå både personskader og materielle skader. Ikke langt fra der han lander står en annen personbil, forklarer Aas.

Mest lest

Nettkamera