Lotteritilsynet følger Kittelsen

Kan ilegge tvangsmulkt og anmeldelse til politiet.

  • Agnes Kittelsen

    FOTO: Eikesdal, Håkon

o

I kjølvannet av at John Arne Riise er blitt ambassadør for spilleselskapet Betsson, er det kommet ytterligere reaksjoner på at norske kjendiser reklamerer for pengespill. Skuespiller Agnes Kittelsen fra Kristiansand fikk også kritikk etter at det ble kjent at hun var frontfigur i en reklamefilm for gamblingselskapet maria.com.

Ifølge VG har Lotteritilsynet nå opprettet tilsynssak, der de blant annet følger med på kjendiser som blir brukt i markedsføring av slike spillselskap.

Juridisk rådgiver Silje Sægrov Amble i Lotteritilsynet sier til avisen at kjendisene opptrer i grenseland for hva som er lovlig markedsføring. Lotteritilsynet kan imidlertid ikke reagere så lenge reklamene vises på kanaler som sender fra EU-land. Reaksjoner kan bare komme dersom kjendisene markedsfører spillselskapene i Norge eller på nettsider rettet mot nordmenn.

- Vi kan ilegge tvangsmulkt og anmeldelse til politiet i henhold til lotteriloven og pengespilloven, sier Sægrov Amble til VG.

Kittelsen selv ønsker ikke å kommentere saken.

Les også

NY ROLLE: Agnes Kittelsen skal være med i den norsk-amerikanske filmen

- Håper hun brenner for nettgambling

Eksperter mener Agnes Kittelsen setter karrieren på spill ved å reklamere for pengespill. Norsk Skuespillerforbund støtter filmstjernen.