På låven sitter Bodil

... og gleder seg til å feire jul i sin nye julestue.

 • Jul på låven: Den gamle låven er gjort om til en ordentlig julestue.  Jeg har jo litt bedre tid til å forberede jula i år siden jeg er hjemme i permisjon med Linus. Det blir nok verre til neste år, sier Bodil

  FOTO: Kristin Ellefsen

 • Kalenderhygge: Bodil har funnet sitt eget lille juleverksted på låven. Her kan hun foreløpig sitte i fred å pakke inn kalendergavene til jentene.

  FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • Julestue: Bodil vet å skape lun og god stemning rundt bordet.  Når sviblene kommer i små potter, og pepperkakene er klare, kommer julefølelsen.

  FOTO: Kristin Ellefsen

 • Pakkekalender:  Siden jeg er hjemme i permisjon så har jeg jo i år litt bedre tid til å legge litt mer arbeid i pakkene.

  FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

 • FOTO: Kristin Ellefsen

o

- Vet du, låven har egentlig bare vært et samlingssted for rot og søppel. Men i høst tok vi oss sammen, leide en konteiner, og fikk tømt den, sier Bodil.

Se hele bildeserien ved å trykke på pilen til høyre for bildet.

Slik gikk det til at den flere hundre kvadratmeter store gamle gulmalte låven på Berge i Søgne har blitt førjulsstue hjemme hos familien Gausdal.

Så da hagemøblene skulle pakkes bort for sommeren, ble de flyttet inn på låven. Resultatet ble så koselig at hun øynet muligheten til å gjøre enda mer.

Allerede sent i november kom julepynten på plass, og låven ble forvandlet til en skikkelig julestue.

- Dette er jo egentlig det perfekte sted til å holde grøtfest. Så når vi nå har pyntet til jul her inne, så kommer det nok til å bli en samling eller to her, sier Bodil.

- Jeg er veldig glad i jula, og synes det er moro når jula kommer inn i huset, sier hun.

Julekalender

Når Bolig besøker gården, ett stykke unna butikker og trafikkstøy, er hun i full gang med innpakking av gaver til barnas julekalender.

35-åringen er ikke selv vokst opp med pakkekalender, men etter at hun ble mor, har pakkekalenderen blitt en tradisjon i familien.

- Det er jo blitt sånn at alle har pakkekalender nå, så vi har vel egentlig bare kastet oss på den trenden vi også. Men det er jo koselig da. Ungene gleder seg hver morgen, og desember kan egentlig ikke komme rask nok nå, sier Bodil.

Årets julekalender er ny. Et gammelt juletre hun fant i veikanten da hun var ute og jogget, er blitt strippet for barnåler, og sprayet med hvitmaling, og plassert i ei zinkbøtte.

- 48 pakker i år er mye synes jeg. Men enda verre blir det jo når minstemann Linus (5 måneder) også skal ha kalender, sier Bodil og ler.

Julepynt på salg

Bodil er glad i jula. Hun liker å pynte Julepynten fornyes litt hvert år. Hun bruker å handle julepynt på salg på nyåret.

- Så pakker jeg det bare rett ned i kassene, og finner det ikke fram før neste år. Da er det jo litt stas å ta fram det nye, forteller hun

Når adventstiden starter, og julepynten hentes fram, kommer julestemningen på Berge sigende. Når det samtidig er fyr i peisen, levende lys på bordet, og svibler i små potter, er alt som det skal være.

Tradisjoner

Bodil er glad i tradisjoner, og forsøker å viderebringe noen av de gamle juletradisjonene hun selv er oppvokst med, samtidig som hun og mannen Tom Einar også forsøker å skape noen nye.

- Jeg er for eksempel vokst opp med juletippa, en fugl som flyr utenfor husene og ser om barna er snille. Det er juletippa som gir beskjed til julenissen om barna er snille, og om de bør få pakker. Du kan si det sånn at barna her også er opptatt av den, sier Bodil og ler.

Selv om hun er glad i jula, og stemningen som hører julen til, er hun definitivt ikke av typen som drøyer med å få jul ut av hus.

- Hos oss pynter vi heller juletreet en uke før jul, og er relativt raskt med å få det ut når jula er over. Det er jo nå i førjulstiden at vi koser oss mest.

NB! Vil du se mer av Bodils julepyntede hjem. Ta en titt på bloggen hennes: bo-dilla.blogspot.com

Tjenester