• FOTO: FRODE ANDERSEN

Nyborg til topps etter lett seier

Kampinfo

Laster...

- Vi var lei av å se Førde øverst, sier Kåre Morken.

Nyborg – Randaberg 3-0 (25-17. 25-14, 25-19)

Nyborg vant som ventet hjemme i Stemmemyren idrettshall lørdag ettermiddag, og passerte dermed Førde på tabellen. Nyborg topper nå med 36 poeng, mens sunnfjordingene har 35. Ingen andre lag er i nærheten av vestlandsrivalene, som begge har fem kamper igjen å spille. Mye tyder på at det blir en ren seriefinale når lagene møtes i Førdehuset i siste serierunde 17. mars.

- Jeg tror både Førde og vi kommer til å ta greie seirer frem til serieavslutningen. Så håper jeg det blir samme trøkk i Førde som det var rundt cupfinalen, sier Kåre Morken, Nyborgs kaptein og toppscorer med ti poeng lørdag.

- Veldig grei skuring

Han forteller om en enkel triumf over Randaberg.

- Det ble veldig grei skuring. Randaberg har ikke spilt siden vi møtte dem i forrige seriekamp 15. januar, mens vi har spilt cupfinale og nordisk mesterskap siden den gang. De virket litt rustne, og vi hadde en solid ledelse fra start til slutt, sier Morken.

Oppleggeren fikk prøve seg som diagonal i løpet av kampen.

- Etter hvert kunne vi eksperimentere litt, og satte inn Jon Jarning for Kristian Bjelland. Jarning ble opplegger, mens jeg spilte diagonal. Å bli mestscorende er jeg veldig fornøyd med, det er nok første gang, smiler Morken.

To uker til neste kamp

Han er meget tilfreds med at Nyborg igjen er å finne som nummer én på tabellen.

- Det er veldig viktig å toppe. Førde har ligget først en stund fordi de har hatt én kamp mer enn oss. Vi var lei av å åpne avisen og se Førde øverst.

De to topplagene skal ikke i aksjon igjen før lørdag om to uker. Da møter Nyborg Tromsø borte, mens Førde skal til Rogaland og møte Randaberg.

- Det blir godt med litt pause nå. Programmet har vært veldig hardt de siste ukene, bare sist helg spilte vi tre kamper, sier Morken.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...