• FOTO: Jon Anders Skau

Hushovd: - Kjørte i ren trass etter fallet

- Skjønte med en gang at løpet var over.ROUBAIX, FRANKRIKE: Thor Hushovd (34) mener han hadde klart å sitte med helt i finalen i Paris-Roubaix.

Beina var gode, hodet var klart og moralen på topp. Men så satte en fransk politimann en effektiv stopper for «oksens» seiersplaner.På tv-bildene kan man se Hushovd deise i asfalten med seks mil igjen å kjøre. Feltet, i motvind, bare plystret videre, og plutselig angrep storfavoritt Tom Boonen.- Jeg skjønte med en gang at løpet var over for min del. Jeg mistet litt den følelsen i beina som man har, sier Thor Hushovd etter målgang.

Se intervju med Hushovd i videoen øverst i saken.

Les også:PolititrøbbelFør han forklarer hva som skjedde da han gikk i bakken.- Flecha (Juan Antonio Flecha, Team Sky-rytter, red.anm.) holdt på å kjøre på en politimann, så han matte svinge brått unna. Da måtte jeg hoppe over en sånn trafikkøy, men jeg landet skjevt, og med lavt trykk i dekkene bare skled jeg unna, sier Hushovd, som var skuffet etter en 14. plass.Men plasseringen er det egentlig ingen grunn til å deppe over. For Hushovd sier til Fædrelandsvennen at han brente alt kruttet bare på trass.- Dette er siste løp på en stund, da var det ingenting å spare på. Så jeg kjørte i ren trass, sier Hushovd og ler.

WEB-TV: SE VIDEO FRA LØPET HER.

Boonen

PizzaI tillegg til å ha vært nedpå, punkterte også Hushovd. Men etter at han trillet i bussen var det behandling av skrubbsår som var fokus.- Jeg har fått juling, ja, det gjør selvfølgelig vondt å få skrapet av hud. Det ser ut som en pizza der, sier han og smiler tappert, til tross for smerter.Paris-Roubaix, som Hushovd har en 2. og 3. plass i fra før, var et av sesongens store mål, men etter sykdom tidligere i vår var mange skeptiske til om han skulle klare å komme i form til ”helvete i nord”. Det klarte han, til tross for at han virket ”dau” under Flandern rundt forrige helg.- Jeg var veldig sterk i dag, men man får jo ikke testet det 100 prosent hvis man ikke sitter med i finalen. Men jeg hadde vært med i finalen i dag. Og etter velten ”mistet jeg litt følelsen i beina”, selv om jeg jobbet hardt for å komme tilbake. Det blir vanskelig å tette en sånn luke når det går fort foran, sier Hushovd, som selvsagt stivnet og måtte starte litt på nytt etter møtet med asfalten.- Etter å ha kommet tilbake etter tre hektiske uker nå, ekstra kjedelig at det ender sånn i dag?- Ja, det er det. Hadde jeg vunnet noe eller kjørt bra litt tidligere kunne jeg slappet mer av, men noen ganger går det ikke, bare. Men jeg har vært med i gamet så lenge og alltid prestert, men noen ganger er ikke helsen på lag med deg. Men det er bare en tredel av sesongen som er unnagjort, da, minner Hushovd om.

(saken fortsetter)


IRRITERT: Thor Hushovd likte ikke fvns spørsmål om forbannelse. FOTO: Jon Anders Skau

Irritert på fvn-spørsmål- Er det en liten forbannelse som gjør at du ikke vinner Paris-Roubaix, prøvde Fædrelandsvennen seg¿- Slutt å gnåle om den forbanna forbannelsen. Det er ingen forbannelse med den VM-trøya, og det er ingen forbannelse her i Roubaix, svarte Hushovd irritert – mens han kald, sliten og fylt opp til hjelmen av adrenalin, svarte på spørsmål to minutter etter målgang på velodromen i Roubaix.Nå venter en pause, før Giro d’Italia er neste store mål, i begynnelsen av mai.- Hvordan kvitter du deg med Paris-Roubaix?- Jeg må nullstille meg og slippe meg ned, sier Hushovd, som med sin 14. plass ble beste nordmann i rittet.

Boasson og Kristoff hektet avEdvald Boasson Hagen så lenge kjempesprek ut for Team Sky, men endte til slutt på en 42. plass, nesten åtte minutter bak Boonen. Boasson Hagen kom i mål sammen med Hushovd og BMCs hjelperytter-sjef, George Hincapie, som også ble hindret av punktering.- Mot slutten var det helt tomt for min del, og da var det bare bråstopp. Jeg var under kjelleren, datt rett gjennom det gulvet også. Det gjorde så vondt i armer og bein. I Ronde Van Vlaanderen var jeg veldig dypt, men det var om mulig enda dypere her, sa Edvald Boasson Hagen ifølge NTB etter rittet.

Han tapte over seks minutter til vinner Tom Boonen etter at nordmannens forsøk på å bidra til jakten var omme.

Fire Sky-ryttere maktet aldri å ta innpå mannen alene i tet. Én etter én måtte Ian Stannard, Matthew Hayman og Boasson Hagen gi opp forsøket. Det britiske laget måtte nøye seg med fjerdeplass til spanjolen Juan Antonio Flecha til slutt.

– Vi lå bra an så å si hele veien, og laget gjorde en stor jobb. Nå er det ikke godt. Jeg kan ikke si at det er sunt å være syklist på dette nivået etter å ha opplevd slikt, sa Boasson Hagen.

Nordmannen var blant de forhåndsnevnte utfordrerne til storfavoritt Boonen, men nok en gang ble seks timer på sykkelen i drøyeste laget.

– Det kommer nye muligheter neste år. Likevel er det surt, for jeg følte meg bra underveis i rittet, sa 24-åringen.

Tomt for Kristoff

Alexander Kristoff satt lenge bra med og viste gode takter, men mannen som kjører i den norske mesterskapstrøyen slet med diaré søndag morgen, og dette kan ha satt han tilbake. For omtrent samtidig som Hushovd veltet og vinden ”tok feltet”, forsvant Kristoff. I mål, som 57. mann, var han 11 minutter bak belgiske Boonen. Hushovd endte drøye fire minutter bak.Paris-Roubaix er svært utfordrende. Det fikk vi se spesielt da rytterne dundret inn i Arenbergskogen – på brostein – i 50-60 kilometer i timen. Så gikk det da heller ikke mange meterne før en rytter dundret i brosteinen og veltet. Det så stygt ut, men alt i alt gikk det relativt greit for hele feltet gjennom de 27 ulike brosteinspartiene. Ut av Arenberg satt alle de tre norske helt i front av hovedfeltet.Verst gikk det utover laget Farnese Vini Selle Italia. Av åtte ryttere brøt hele seks stykker. Deriblant en av favorittene til å vinne, Filippo Pozzato.

Les også:

Siste sportsnyheter

Resultater

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...