• FOTO: Jon Anders Skau

  • FOTO: Jon Anders Skau

- Jeg vet jeg kan vinne Paris-Roubaix

Og søndag håper Thor Hushovd på regn i brosteinsklassikeren.

KORTRIJK, BELGIA: Torsdag ettermiddag hadde BMC, Thor Hushovds lag, sin pressekonferanse før søndagens "helvete i nord". Midt i begivenhetenes sentrum satt selvfølgelig Thor Hushovd (34), som smilte og virket opplagt og fokusert foran sykkelpressen.Og på Fædrelandsvennens spørsmål om han er blant favorittene, svarte Hushovd klart og tydelig:- Jeg vet at jeg kan vinne dette rittet, selvfølgelig.

Web-tv fra pressekonferansen (saken fortsetter etter videoen:

Hushovd før Paris-RoubaixHushovd ble bedt av en utenlandsk journalist å nevne de han mener er favorittene til å vinne inne på veldokumentert i Roubaix søndag. Han nevnte ikke eget navn, men mener likevel han har klart å reise seg etter sykdom tidligere i vår.

Litt usikker

- Hvor er du nå i forhold til form og tilstand?- Jeg er jo litt usikker, hadde jeg gjort det veldig bra i fanden rundt sist helg hadde jeg nok vært mer selvsikker, men jeg vet hva jeg har vært i gjennom i vinter og hva jeg er i stand til, sier Hushovd.- Er det en fordel for deg å kanskje slå litt nedenfra nå?- Jeg tror ikke det. Alle de andre rytterne vil pass på meg uansett, så ingen blir nok overrasket om de ser meg i teten av feltet, sier 34-åringen til Fædrelandsvennen.Etter at Hushovd rullet i mål i Belgia sist helg sa han at han skulle hjem og be. Da Fædrelandsvennen spurte torsdag om han hadde bedt, var svaret:- Hehe.. Jeg dro ikke hjeM, en gang, jeg har vært her i Belgia. Og det var vel mer et uttrykk. Men jeg var forvirret etter Flandern rundt, jeg var ikke der jeg hadde håpet og ønsket å være, helsa var ikke god, jeg hadde trodd jeg skulle være bedre. Men nå har jeg funnet rytmen igjen, jeg har fått godfølelsen tilbake, sier Hushovd.I fjorårets Paris-Roubaix satt Hushovd bak en liten gruppe som ledet rittet, og hadde gode bein og kunne vunnet rittet. Men i stedet vant lagkompis i Garmin-Cervelo, Johan Vansummeren, etter å ha rykket fra front. Frykter du det samme i år, med for eksempel Alessandro Ballan, Hushovd?

Har en plan

- Jeg har signert for tre år i BMC, og har en plan, Ikke bare for i år, men også for framtida. Det er å vinne store ritt. For å gjøre det trenger man et sterkt lag og gode ryttere, og da har man også andre gode ryttere som kan vinne. I fjor endte det son det gjorde, sånn er det noen ganger, i år kan det bli annerledes, svarer Hushovd litt ullent.Fædrelandsvennen kjørte gjennom deler av løypen torsdag formiddag, og med litt regn i luften og tåke var det lite støv og grus som ble virket opp langs de mange og utfordrende brosteinspartiene. Det passer Hushovd perfekt.- De siste årene har det støvet veldig og vært tørt, det er det verste for min del. Det kan gjerne være litt vått, det har jeg ikke noe i mot. Det må ikke regne, men det ser mer normalt ut nå, litt friskere. Mener det er vått er det også større sjanse for at man velter også, sier Hushovd.Siste år tørt og støvete, det er verst for meg. Nå ser det ut mer normaltø ,friskere, om ikke regn, så litt mer våtere deler, det har jeg ikke noe i mot litt vått. Men med vått blir det større sjansen for at andre ting skjer.

Web-tv: Se video fra løypa.

Paris-Roubaix2 (16x9)

Les også:

Siste sportsnyheter

Resultater

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...