• TRONDHEIMNM skiskyting, Saupstad skisenter, sprint herrer: Emil Hegle Svendsen, (ble nr1) inne til siste skyting. Til venstre står Ådne Toldnes, Snåsa SSL.

    FOTO: Glen Musk

Hegle Svendsen krever at trenerne er mer til stede

Kampinfo

Laster...

Men da kan NRK miste sin populære langrennskommentator.Emil Hegle Svendsen er misfornøyd med den tida landslagstrenerne bruker på utøverne. Han krever at trenerne er mer til stede fremover.

Langrennstrener og NRK-kommentator Torgeir Bjørn er usikker på hva som blir løsningen fremover. Han vet ikke hva han gjør i forhold til NRK-jobben neste år. Den jobben blokkerer nesten hver rennhelg.

- Slik damelaget har det, så har de hatt to skiskyttertrenere. Vi har hatt en skytetrener og en fysisk trener. Enten er skytetreneren til stede eller så er ingen av dem til stede. Det er tungt for oss, mens damene har en av skiskyttertrenerne til stede hele tida, sier Svendsen til Adresseavisen.

Merker fraværet

I går tok han gullet på sprinten i NM foran Lars Berger etter at sykdom holdt ham utenfor normaldistansen onsdag. Samtidig har landslaget brukt dagene til å evaluere sesongen.

- Det må gjøres noe. Kanskje vi må få inn en trener til, eller at han som er skytetrener må være med hele tida. Vi må ha oppfølging hele veien, hvis ikke detter det bort, sier Svendsen.

Svendsen er også tydelig på at det er noe som mangler i langrennssporet når kontakten med langrennstrener Torgeir Bjørn nesten utelukkende skjer over telefon i konkurransesesongen.

- Vi merker at vi ikke får ting å jobbe med til neste renn. Da blir det litt kjedelig å gå. Det er mye artigere når man får oppgaver til hvert løp og kan se utvikling fra gang til gang. Det er de små detaljene som kan gjøre oss bedre. Det er et slikt fokus vi må ha som toppidrettsutøvere og det er den spissingen som faller litt bort, sier Svendsen som

Gjennom konkurransesesongen er det svært sjelden Bjørn, som jobber som NRK-kommentator, får tatt turen og nesten alle helger har vært blokkert av verdenscuprenn i kommentatorboksen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Torgeir Bjørn (t.h.) og Jann Post danner en meget populær kommentatorduo hos NRK. FOTO: SCANPIX

- Alt er mulig

- Når det flyter og ting går greit så er ikke behovet så stort. Men når vi sliter som i år så merker vi det mer, sier Svendsen.

Torgeir Bjørn sier seg enig med utøverne angående tiden de har med trenerne. Men han sier det er vanskelig å oppfylle utøvernes krav fullt ut.

- Vi har ikke diskutert dette ferdig. I år har vi en modell som gjør at jeg er med 80 prosent, så er Ola Rawald med på resten. Det har for så vidt vært folk til stede, sier Bjørn.

- Hva ser du for deg neste år, kutte NRK-jobben, gå over i konsulentjobb eller fortsette som før?

- Alt er mulig. Jeg er veldig glad i å jobbe med langrenn og skiskyting både som trener og kommentator. Så må man se om man får til løsninger som er bra nok, sier Bjørn.

Tysk modell

Fra 2002 til 2006 var Roger Gruben skiskyttertrener. Han hadde en skytetrener og Bjørn som langrennstrener, som hjelpere. Den modellen likte Bjørn godt.

- Det er heller ikke all organisert trening som trenger å foregå på samling. Man kan gjøre som Tyskland der løpere og trenere trener sammen mandag til fredag. Jeg har tro på den daglige oppfølgingen, spesielt på skytemessig, sier Bjørn.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...