• FOTO: Scanpix

  • FOTO: Scanpix

«Takk, Carlsen»

Kampinfo

Laster...

Tora Berger gikk inn til andreplass med hilsen til kommentator Jon Herwig Carlsen.Tora Berger ble nummer to i verdenscupfinalen søndag, men tapte kampen om sammenlagtseier i fellesstartcupen.

Darja Domratsjeva vant nemlig rennet, ti sekunder foran Berger. Den norske skiskytterstjernen, som fylte 31 år søndag, måtte legge hviterusseren bak seg om hun skulle fått med trofeet hjem.

Magdalena Neuner fra Tyskland ble nummer seks, slått med nesten et minutt, men hun sikret seieren i verdenscupen totalt foran Domratsjeva.

Tiril Eckhoff gjorde et meget godt renn og gikk inn til 7.-plass.

NRK-kommentator Jon Herwig Carlsen kommenterte sitt siste skiskytterrenn for statskanalen søndag: 12,5 kilometer fellesstart for kvinner.

Norske Tora Berger valgte å hylle kommentatoren med skriften «Takk Carlsen» på beina på langrennsdrakten.

Berger gikk først ut etter siste skyting, men måtte se seg forbigått av hviterussiske Darja Domratsjeva på sisterunden og tok andreplass.

Herwig Carlsen kom med følgende hilsen på direkten:

«Takk til seerne og takk til de aktive. Dere er hovedpersonene. Jeg har hatt det utrolig gøy disse årene.»- Jeg vet at Tora (Berger) har bursdag i dag, men jeg kunne bare ikke gi henne noen presang i sporet. Det beklager jeg, men gratulerer med 31-årsdagen, Tora, og alle gaver skal jo gis etterpå, sa Domratsjeva på pressekonferansen etter det aller siste verdenscuprennet i skiskyting denne sesongen.

Gratulasjonen vakte munterhet og satte et verdig punktum for en lang sesong, som endte med to individuelle gull til Berger i VM i Ruhpolding.

Magdalena Neuner fra Tyskland ble nummer seks i sitt siste verdenscuprenn, slått med nesten ett minutt, men hun sikret seieren i verdenscupen totalt 28 poeng foran Domratsjeva.Tung uke

– Jeg må bare innrømme at denne finaleuken her i Khanty-Mansijsk har vært veldig tung. Derfor trodde jeg ærlig talt ikke på at det kunne bli pallplass på meg i denne fellesstarten, men jeg bestemte meg før start for at jeg ikke skulle gå en meter lenger enn jeg måtte. Derfor er jeg veldig godt fornøyd med det jeg gjorde på standplass, og med skytingen min, sa Tora Berger til NTB etter rennet.

Hun pådro seg en strafferunde, mens Domratsjeva fikk tre. Men i sporet var det klasseforskjell mellom dem. Domratsjeva gikk betraktelig raskere enn det norske håpet.

De to gikk så å si likt ut fra siste skyting med Berger noen få sekunder foran, men allerede i den første bakken på sisterunden satte Domratsjeva inn støtet. Hun gikk rett fra Berger og vant med ti sekunder.

– Jeg var sjanseløs og kjempet med meg selv i sporet. Jeg var sliten både i kropp og sjel, sa Berger.

Fornøyd

Selv om det verken ble seier i det siste internasjonale rennet for sesongen eller i verdenscupen i fellesstart, ga Tora Berger uttrykk for at hun var fornøyd.

– Det var umulig å gjøre noe med Domratsjeva i dette siste rennet. Det innså jeg fort på sisterunden. Derfor så jeg mer bakover enn framover på slutten, innrømmet Berger.

– Jeg må bare si at jeg er fornøyd med at det ble en plass på seierspallen i det siste internasjonale løpet jeg gikk denne sesongen. Nå skal det bli godt å komme hjem til NM-forberedelser, for jeg ser fram til å gå norgesmesterskapet i Trondheim, fortalte Berger. (NTB)

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...