• Syria's Olympic soccer team players stand in front of their national flag while listening to their national anthem before their AFC Asian qualifying soccer match against Oman for the 2012 London Olympics at My Dinh stadium in Hanoi March 25, 2012. REUTERS/Kham (VIETNAM - Tags: SPORT SOCCER OLYMPICS)

    FOTO: KHAM

Syriske idrettsutøvere vil ikke til London-OL

Kampinfo

Laster...

- Føler ikke stolthet for flagget.

Syriske idrettsutøvere ønsker ikke å delta i London-OL. Årsaken er at «de ikke stoler på sine politiske ledere eller føler stolthet for flagget».

Det forteller den tidligere landslagskeeperen Abdelbasset Saroot.

– Jeg vet personlig at de aller fleste utøverne ikke ønsker å reise til London-OL, men dersom noen skulle reise dit for å konkurrere, er det av frykt for at noe skal skje med familiene deres, dersom de ikke føyer seg, sier 20-åringen.

– Det som foregår i Syria er en massakre, og ingenting annet. Verdenssamfunnet sier ingenting om dette, bortsett fra å rapportere antall døde og sårende, sier den tidligere landslagskeeperen.

Det har vært snakk om at Syria burde utestenges fra OL i London på grunn av det som skjer i landet, men presidenten i den olympiske komiteen i Syria, general Mowaffak Joumaa, slår fast at det ikke kommer til å skje.

– Syria kommer absolutt til å delta med flere utøvere i London-OL, slår han fast.

Den britiske statsministeren David Cameron sier at syriske idrettsutøvere får stille i OL, men de lederne som er omfattet av reiseforbundet EU har innført, er ikke velkomne på britisk jord. (©NTB)

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...