• FOTO: Mette Bugge

Pallplass for Dyrhaug - fikk hilse på kongen

Trønderen Niklas Dyrhaug kom på verdenscuppallen for aller første gang. Etterpå fikk hans hilse på kong Carl Gustav.Ingen var så høyt oppe som nordmannen i Falun. Etter jul har pallen vært målet, men først i Sverige skulle det skje.

– Etter to fjerdeplasser her var tiden inne, sier 24-åringen, som er på rekruttlandslaget i langrenn.Han fikk noen råtips av kameraten Petter Northug før start, på telefon dagen før.

- Han sa at jeg måte være bestemt. Alle løperne var nok like slitne som meg, sier Dyrhaug.

Derfor måtte han bare glemme at det var verdenscupens avslutning.- Samarbeider

- Han trener vanligvis sammen med Northug, og har lært masse av løperen som måtte stå over verdenscupfinalen på VM-arenaen 2015. Likevel ble Northug nummer tre sammenlagt etter Dario Cologna og Devon Kershaw fra Canada.

- Jeg kan slå Petter i fremtiden, sier Dyrhaug, som blir ny mann på elitelaget neste år. Han har alle de kvaliteter som skal til.

- Petter er ekstremt god på spurt og i rykk, men jeg er god i motbakke. Det har jeg sett når vi har trent sammen.

Imponert

- Det var noe «pettersk» over Niklas i dette løpet. Han jobbet ikke mer enn han måtte, sier landslagstrener Vidar Løfshus.

Over de 15 km skøyting klarte Dyrhaug å karre seg inn til pallen. Bare Dario Cologna og nevnte kanadier var foran.- Det var stort å stå på pallen. Mye folk var det her også, legger han til.

Mamma, pappa og to søstre hadde funnet veien til Falun.

– Fem prosent av Tydals befolkning, 40 stykker, er her, sier trønderen som bor på Byåsen.- Han følger etter i rekken av gode trøndere som er oppvokst på landet og er veldig jordnær, beskriver Løfshus.

Treneren mener at langrennsløperen har tatt et utrolig langt steg denne sesongen, og mer vil det bli.

- Neste år er det mesterskap. Klart jeg har ambisjoner, kommer det fra rekruttløperen.

- Han fikk kastet blomstene til sin mamma fra podiet, og han så ut til å trives med å få premie og sjekk av selveste svenskekongen.

- En ny erfaring, og hyggelig, sier han.

Les også:

Siste sportsnyheter

Ranking

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...