• Ishockey , 15. oktober 2011 , Get-ligaen , EliteserienFrisk Asker - Stavanger OilersRyan MacMurchy , Oilers

Oilers-profil forlater Stavanger-laget

Kampinfo

Laster...

Storscoreren klar for sveitsisk liga.

Kanadieren Ryan MacMurchy scoret smått utrolige 37 mål og hadde i tillegg 39 assist i grunnserien. I sluttspillet ble det ytterligere 9 scoringer og 12 målgivende pasninger. Det har gjort ham attraktiv for langt større klubber enn Oilers.

Søndag ble det klart at han har takket ja til et tilbud fra den sveitsiske 2. divisjonsklubben Martigny Red Ice.

– Det er en liga med høyt nivå, samtidig som det gir meg en mulighet til senere å spille i sveitiske League A. Det er en av de beste ligaene i verden, sier MacMurchy til RA.

28-åringen har vært en sesong i Oilers. Han reiser fra byen som serie- og sluttspillsmester.

- Vi vurderte lenge å takk ja til et tilbud i Stavanger med langt dårligere, og da mener jeg langt dårligere, betingelser enn det jeg får i Sveits. Til slutt handlet det om hvordan business-siden av hockeyen fungerer, og dette var et tilbud jeg og min kone ikke kunne takke nei til. Det er et fransktalende land, og vi snakker begge fransk. Dessuten er det langt større mulighet for min kone å finne en jobb der, sier kanadieren til RA.

Oilers-leder Pål Higson innså før helgen at Ryan MacMurchy var tapt for klubben.

- Vi har blitt fortalt hvilket nivå tilbudene han har fått fra andre klubber ligger på. Det er veldig mye høyere enn hva vi kan tilby. Det blir som om Viking og Bayern München kjemper om den samme spilleren. Mest sannsynlig forsvinner han, forklarte Higson overfor Aftenbladet.

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...