• Oslo 20120421.Martin Laumann Ylven mistet en tann under Ishockeykampen mellom Norge og Frankrike på Jordal Amfi. Den franske spilleren Vincent Bachet fant til slutt tannen etter mye leting.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

    FOTO: Karlsen, Anette

Norge – Frankrike 3-4:

Tannløst, Norge

Kampinfo

Laster...

Tannen til Martin Laumann Ylven ble funnet, men Norge fant aldri flyten.

Jordal Amfi (Aftenposten.no): ”Hulken” Laumann Ylven fikk spaken til den franske keeperen i munnen mot slutten av den andre perioden. Han fikk slått ut en tann, og ledet av landslagslege Ole Fosse ble det full leteaksjon på isen.

- Det var litt vondt med det samme, men det går bra nå. Det var én tann som forsvant med rot og alt sammen. Tror de skal prøve å bare sette alt på plass igjen, og så får vi håpe at det går bra. Det var den første tanna jeg mistet på hockeybanen, sier Ylven.

En fransk spiller fant tanna, og det var i grunnen slik denne kampen var. Det var Frankrike som fant det meste, inkludert nettmaskene flest ganger.

Et desperat forsøk på opphenting i sluttminuttene til tross, Norge fikk som fortjent.

Slitne

Den siste treningskampen på hjemmebane før VM ble aldri et vakkert syn sett med norske briller. Vel hadde gjestene skjerpet seg kraftig fra fredagens møte, men de norske virket veldig tunge både i hode, ben og armer. Trener Roy Johansen har kjørt sine menn hardt den siste tiden, og de fleste så slitne ut. De nærmeste fire dagene blir det en blanding av helt fri og noen lette treninger på Jordal Amfi før laget samles for å reise til Slovakia for å møte Slovakia og Hviterussland.

Johansen hadde gitt landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen helt fri og lot Alexander Bonsaksen sitte i ro på benken under hele kampen. Dermed fikk både Juha Kaunismäki og Lars Løkken Østli kjørt seg etter å ha hvilt fredag. Tilbake var også Per-Åge Skrøder som på grunn av en liten smell i låret sto over fredagens kamp.

Dårlig start

Norge fikk en elendig åpning med to kjappe utvisninger før det var spilt tre minutter. Når så i tillegg Kristian Forsberg brakk kølla i forsøket på å stoppe det franske overtallsspillet, måtte det gå galt. Kevin Hecquefeuille kunne plassere pucken forbi Lars Volden som voktet det norske buret lørdag.

- Slik går det når man ikke er hundre prosent klare til kamp. Det meste ligger nok i hodet på spillerne. De så slitne ut, og nå skal vi slippe opp litt for å få overskudd til VM, sier Johansen.

Per-Åge Skrøder hadde to store sjanser til å utligne, men tverrliggeren var det nærmeste Modo-spilleren kom. I stedet var det den gode franskmannen Sascha Treille (spiller til daglig i Sparta Praha) som brukte muskler, føyset vekk Ken André Olimb og serverte Timrå-spilleren Damien Fleury som fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen.

Mål i undertall

Den første perioden var ikke akkurat noe for historiebøkene. Bortsett fra en fyldig fransk koloni på tribunen, var det nok ikke mange av de fremmøtte som koste seg noe særlig.

Det ble litt mer fart over de norske i midtperioden, men å lure Fabrice Lhenry i buret vet vi av erfaring ikke er noen enkel oppgave.

I et norsk power play kontret derimot Sascha Treille inn Frankrikes tredje mål. Avslutningen var det klasse over da han elegant løftet pucken opp bak Volden.

- Det skal ikke se ut som det gjorde i de to første periodene når man spiller for landslaget på hjemmebane. Det var elendig. Men jeg kan love en helt annen glød når vi kommer til VM, sier Martin Røymark.

Anders Bastiansen sto for Norges beste mulighet med et herlig raid der han lurte tre spillere, men pucken satte han tilslutt på feil side av stolpen.

Tidlig i den siste perioden økte Frankrike til 4-0 før Ken André Olimb scoret Norges første mål i kampen.

Reduserte

Mot slutten slo Kristian Forsberg inn to reduseringer mens Norge hadde henholdsvis tre (Norge tok ut keeper) og to mann mer på isen.

Én av backene skulle ut av VM-troppen etter kampene mot Frankrike. Henrik Ødegaard blir hjemmeværende reserve. Henrik Solberg har slitt med sin skulder store deler av sesongen, men friskmelder seg selv:

- Jeg fikk en smell i skulderen, men ikke så ille. Et par dager rolig nå, og så tror jeg den er fin igjen, sier han.

PS: Laumann Ylven kom ut til den tredje perioden og fullførte kampen. En utslått tann var ikke nok til å stoppe Lørenskog-spilleren.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...