• Sara Andersson (i rødt) var banens beste

    FOTO: Frank Sakufel

Derfor berger Levanger plassen

Kampinfo

Laster...

Levangers håndballdamer kan se tilbake på sju sesongers sammenhengende spill i eliteserien. Lørdag kan det være over.

Spillemessig har Levanger vært langt nede den siste tiden, og prestasjonene har vært mer representativ for 1.divisjon enn eliteserien.

Noen spillemessig opptur etter trenerskiftet, har man heller ikke sett snurten av.

Seier må til

Like fullt er det realistisk å tro at de berger plassen. Det står "bare" igjen å slå Fredrikstad på hjemmebane lørdag. Gjør de det, ligger plassen for videre eliteseriespill åpen.

Med seier lørdag vil de nemlig havne på samme poengsum som Fredrikstad. Og går det som vi tror med de to andre dumpekandidatene, Sola og Njård, at de taper mot Storhamar og Stabæk, da blir Njård liggende i bunnen med 11 poeng, mens Levanger, Fredrikstad og Sola står med 12.

Og i den interne duellen med Sola og Fredrikstad blir det stang inn for Levanger. I ny tabell basert på de tre lagenes møte med hverandre, havner Levanger øverst dersom de slår Fredrikstad lørdag. Deretter følger Sola og til slutt Fredrikstad. Det betyr da at Levanger berger plassen uten at de må veien gjennom kvalifisering. Sola må ut i kvalifisering, mens Fredrikstad rykker rett ned sammen med Njård.

Ikke gitt opp

Skulle det optimale skje, at Njård slår Stabæk, blir det et helt annet regnestykke. Da havner Levanger i kvalik, mens Sola og Fredrikstad rykker ned.

Og blir det til alt overmål uavgjort i kampen mellom Stabæk og Njård, vil tabellen mellom disse fire lagene by på følgende tabell-rekkefølge:

Levanger, Sola, Fredrikstad og Njård. Også her vil Levanger overleve, mens Sola må ut i kvalik, mens Fredrikstad og Njård må ned.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...