• Stavanger 20111120.Eliteserien fotball, Viking - Start. Starts Espen Søgård og Espen Hoff feirer 01 målet under eliteseriekampen mellom Viking og Start på Viking Stadion søndag.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix

    FOTO: Ellingsen, Tommy

Slik reddes Start

Kampinfo

Laster...

Her er sparepakken som avgjør Starts skjebne.

Mandag ettermiddag ble det klart at Kristiansand kommune har kommet fram til enighet med Start, og Sparebanken Sør, om en mulig redningspakke for Start. Alternativet, som først ble omtalt av NRK, ble mandag presentert for byens politikere.

Politikerne skal bestemme seg i formannskapet onsdag, før endelig avgjørelse fattes i bystyret neste onsdag.

- Vi har landet på et alternativ som bidrar til at Start får løst sine utfordringer på kort sikt, og danner også grunnlag for et fornuftig opplegg på lang sikt, sier økonomidirektør i kommunen, Terje Fjellvang, til Fædrelandsvennen.

Hovedpunktene i alternativet som Fjellvang har forhandlet fram på vegne av rådmannen, går blant annet ut på at det blir kunstgress på Sør Arena:

  • Start slipper å betale renter på lånene de har på Sør Arena. Dette utgjør en utgiftslettelse på 3,2 millioner kroner for 2012
  • Kommunen gir Start lån på 5 millioner kroner for å legge kunstgress på Sør Arena
  • Kommunen bevilger 250.000 kr årlig til Start for at klubben skal kunne drifte Sør Arena som et breddeanlegg

Kunstgress gir besparelser

Start har i alt lån på Sør Arena på rundt 100 millioner kroner. 54 av disse er fra Sparebanken Sør, mens 40 er fra kommunen. Seks millioner kommer fra klubbens eiere. Av de 3,2 millionene som Start slipper å betale i renter for 2012, er rundt en million kommunens.

- Å legge om til kunstgress gir besparelser over tid. Og sammen med at Start selv har fått ned kostnadene dramatisk, så ønsker vi å hjelpe til gjennom dette alternativet. Som både Start og vi vurderer det, så gir dette grunnlag for drift neste år også, hvis de rykker opp igjen. Da kan de betjene lån til både banken og kommunen, og det bidrar til at Start overlever, og fra neste år kan håndtere gjelden sin, sier Fjellvang.- Satt det langt inne å komme til en enighet?- Vi har jo holdt på en stund, da. Men vi oppfatter dette som et balansert opplegg, både banken, kommunen og Start. Vi har gitt litt alle sammen.- Var det aktuelt å ikke bidra i det hele tatt?- Vi har vurdert alternativene ved en konkurs, og konsekvensene det får hvis Start går konkurs, er veldig uoversiktlig. Og så er det en fare for at kommunen taper de 40 millionene vi har gått inn med, så vi går inn her for å sikre de verdiene vi har, sier Fjellvang.

Ville ikke overta

Før jul tok Start kontakt med Sparebanken Sør og kommunen for å forsøke å få til en løsning for 2012. Økonomidirektør Fjellvang sier det ikke hadde vært aktuelt å bli med på noe, hvis ikke Start hadde gjort en solid jobb i forkant selv. Fjellvang sier også at det ikke var aktuelt for kommunen å selv overta Sør Arena.- Vi ønsker ikke å involvere oss mer enn nødvendig. Vi hadde en avtale med Start i sin tid om å bidra med tomt, de fikk bygge, og så lånte vi de penger. De skulle også drifte dette selv. Og mye av Sør Arenas lokaler er VIP-lokaler, kafeer, og så videre, vi anser det som en kommersiell del, så det vi ønsker å bidra med går på breddedelen.

- Vi legger om til kunstgress, så drifter Start anlegget for breddeidrett. Det betaler vi de 250.000 kroner i året for. Vi synes ikke det ville vært riktig av oss i kommunen å eie VIP-lokaler og kafeer, for så å leie det ut til Start igjen, det får Start håndtere selv.- Hva tror du politikerne sier til dette forslaget?- Det ønsker jeg ikke å spekulere i.

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...