• Referee Wolfgang Stark (L) sends off England's Wayne Rooney (R) during their Euro 2012 Group G qualifying soccer match against Montenegro in Podgorica, October 7, 2011. REUTERS/Darren Staples (MONTENEGRO - Tags: SPORT SOCCER)

    FOTO: DARREN STAPLES

Storbritannia håper på Rooney i OL

Kampinfo

Laster...

Det kan likevel komme noe godt ut av EM-suspensjonen.

Wayne Rooney kan komme til å spille for Storbritannia i OL neste år.

Under neste års OL i London, har England, Nord-Irland, Wales og Skottland slått seg sammen under det britiske flagget, og skal prøve å ta hjem et gullet på hjemmebane.

Etter at Wayne Rooney pådro seg tre kampers karantene mot Montenegro EM-kvalifiseringen, går han glipp av de tre første kampene i neste års EM-sluttspill. Det har gjort at engelskmennene nå leker med tanken om at Rooney kan spille for OL-laget i stede.

– Det er landslagssjef Stuart Pearce som må se på, sier Adrian Bevington i FA til The Guardian.

Det er bare et par dager siden det ble kjent at Stuart Pearce skal lede det britiske landslaget i OL.

Og nå kan han få tyngden han trenger på topp, selv om klubbene har sagt at de ikke vil at spillerne skal delta i både EM og OL, får kanskje Pearce muligheten til å ta med verdensstjernen på laget.

Om England skulle ryke ut av EM tidlig, og Rooney dermed ikke får spilt noe særlig der, kan det være duket for OL deltakelse.

– Pearce får se på den saken. FAs prioritet er at Rooney skal delta i EM. Men vi vil ikke låse oss til en løsning, selv om alle kan se at det er problematisk å delta i begge turneringene, sier Bevington.

I OL-troppen kan hvert lag ha med tre spillere over 23 år. Og det er ikke bare Rooney som blir nevnt. Også Michael Owen, David Beckham, Joe Cole og Ryan Giggs er kandidater til laget. Giggs som aldri har fått spilt et mesterskap med Wales.

– Jeg kommer ikke til å stenge døren for noen, spesielt ikke spillere med Ryan (Giggs) sine kvaliteter. Men jeg kommer ikke til å bare ha med engelske spiller, sier Stuart Pearce.

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...