Mener Sør Arena holder verdensklasse

Kampinfo

Laster...

Start hyller gressmatten dagen før kampen mot Viking.

- Du får ikke bedre matte enn dette noe sted. Det må være en av de beste gressmattene i verden nå, sier sportssjef Svein Mathisen etter å ha bivånet Starts siste trening før møtet med Viking på Sør Arena i morgen.

Fotballfredag:

Den siste ukes finvær har gjort gressmatten tett, grønn og innbydende. Spillere og trenere var nærmest henrykt da fvn.no snakket med dem etter økten i dag.- Vi er helt utrolig heldige som har denne banen. Jeg tror jeg ville spilt fotball her hver dag selv om jeg ikke fikk penger for det, sier Christer Kleiven.- Det er helt vanvittig nydelig å spille på, sier Rolf Daniel Vikstøl.- Dette er en golfgreen. Verdensklasse, sier keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

LES OGSÅ:

- Det kan hende andre har like god bane, men jeg tror ikke noen har bedre, sier Start-trener Knut Tørum.- Hva betyr det å spille på en slik bane?- Det betyr mye, særlig at vi får trene her mye. På kampdag betyr det at vi slipper å bruke energi på en bane det er vanskelig å spille fotball på. Det er også lettere å få ut sitt beste på en bane som innbyr til finspill, forklarer Tørum.Banemester Geir Lie forklarer at banen først de siste ukene har blitt tilnærmet perfekt.- Det har gått litt tregt i vår, men nå må man kunne si at det er veldig bra. Jeg skal nok være enig i at det er vanskelig å få det særlig bedre. Det viktigste for oss er at Start er fornøyde, sier en litt beskjeden Lie.- Han har gjort en fantastisk jobb med banen og det beste av alt er at de oppfordrer oss til å bruke den mye. Vi trener mest i Norge på kamparena og hadde omtrent 100 treninger her i fjor, sier Svein Mathisen.- Det er riktig at vi pusher dem litt. Det er for å komme til livs noen myter om at gress ikke kan brukes mye. De har nok vært mer vant til nei enn ja tidligere. Nå ber vi dem bruke den så mye de vil. Fredag skulle Start egentlig trent på Dønnestad, men vi inviterte dem hit i stedet. Det er jo deres egen bane og viktig at de bruker den mye, forklarer Lie.Solomon Owello er en bereist mann med haugevis av aldersbestemte landslag for Nigeria.

Han spilte blant annet U19-VM i Canada for tre år siden.- Dette er det fineste gresset jeg noengang har spilt på. Det kunne vært spilt VM her, det er helt perfekt, sier midtbanespilleren, som har ristet av seg lårproblemene og spiller fra start mot Viking.De eneste som definitivt ikke rekker kampen er Branislav Milicevic og Bård Borgersen. Ingen av dem blir kampklare før sommerpausen.Olufemi Oladapo fikk seg en smell på en fra før vond ankel på dagens trening, men blir etter alt og dømme kampklar til i morgen.Start stiller trolig med dette laget:Kenneth Høie - Hunter Freeman, Avni Pepa, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Christian Bolaños, Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Børufsen - Geir Ludvig Fevang - Ole Martin Årst.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...