• kunstgress på Sør Arena?FOTO: KJARTAN BJELLAND

    FOTO: Kjartan Bjelland

Takker nei til kjøp av Sør Arena

Kampinfo

Laster...

Kristiansand kommune sa for få minutter siden nei takk til Sparebanken Sørs tilbud om kjøp av Sør Arena.

KRISTIANSAND: – Administrasjonen og rådmannen anbefalte nei nå, ut fra en helhetsvurdering. Risikoen var for stor, sier rådmann Tor Sommerseth.

Han legger til at hele Sør-Arena-saken nå er lagt død fra kommunens side. Det vil ikke skje noe nytt, med mindre Sparebanken Sør kommer opp med et nytt tilbud og en helt ny situasjon oppstår.

KrFs Jørgen Kristiansen sier tilbudet som lå på bordet grovt sagt handlet om at Kristiansand kommune skulle kjøpe Sør Arena for 100 millioner fra Sparebanken Sør, mens banken skulle ta et tap på 54 millioner.

– Men risikoen ble for høy. Samtlige i kommunalutvalget var enige om å si nei. Selvsagt kan det komme nye tilbud, men jeg må si at skepsisen generelt er svært høy i denne saken, uansett nesten, sier han.

Rådmann Tor Sommerseth vil ikke snakke om en mellomfase, et spill eller at kommunen nå forsøker å presse Sparebanken Sør til å ta større tap.

– Vi har gjort en vurdering og funnet risikoen for høy. Vi har sagt nei. Og vi tar ingen nye initiativ, sier han.

Skuffet og litt uforstående

Starts styreformann og banksjef i Sparebanken Sør, Øyvind Aasen, er svært skuffet over at Kristiansand kommune sa nei til å overta Sør Arena.

Dette er veldig synd, synes jeg, at kommunen ikke finner å kunne bidra inn i denne pakkeløsningen rundt Sør Arena, sier Aasen.

- Hva blir konsekvensene for banken og Start nå?

- Jeg kan ikke si noe om hva dette betyr eller hvilke alternativer vi nå skal jobbe med. Spekulasjoner nå blir bare feil. Nå må vi tygge på saken i noen dager, banken må gjøre noen vurderinger, og så får vi se, svarer Aasen

Aasen sier han tar til etterretning at kommunen har valgt å si nei til å kjøpe Sør Arena, men han legger ikke skjul på at han er litt uforstående til at kommunen har sagt nei.

- Jeg mener kommunen fikk et meget godt tilbud. De kunne få arenaen til en grei pris, det var ei god pakke med gode fremtidsmuligheter, også med potensial til å utvikle et flerbruksanlegg. Men de har gjort sine vurderinger, og det er deres sak, sier Aasen, og minner om at kommunen fremdeles har en fordring på 40 millioner kroner i Sør Arena og dermed et kreditoransvar.

- Litt synd

Skuffet var også administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland.

- Det er litt synd. Jeg hadde håpet at vi skulle få til et samarbeid som hadde gjort Sør Arena åpen for hele Sørlandet.

Skisland tror nå at man må ta en ny runde med kreditoerene.

- Etter min vurdering så må kommunen ta et tap på det lånet de har på 40 millioner, dersom vi skal få en løsning på det her, sier Skisland, som tror klubben skal finne en god løsning på stadionsaken, selv om kommunen ikke kommer inn.

Uansett så er han klar på at verdien på stadion må nedskrives. Start betaler som kjent 12 millioner kroner i året for å leie stadion av Sparebanken Sør.

- Den bør ligge på rundt fem millioner i året, sier Skisland.

Han frykter også at de siste problemene kan gå ut over det sportslige.

- Jeg håper vi klarer å skjerme spillerne og det sportslige apparatet så godt som mulig, sier han.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...