Start solgte arvesølvet

Kampinfo

Laster...

Eier ikke lenger noe av Sør Arena.

Sparebanken Sør og Øyvind Aasen har kjøpt Starts siste del av Sør Arena. Det betyr at klubben ikke lenger eier et eneste gresstrå av stadion som skulle være det fremtidige økonomiske fundamentet.

- Vi hadde ikke noe annet valg enn å selge. Anlegget ble mye dyrere enn planlagt, sier Starts administrerende direktør Jan Oddvar Skisland til Fædrelandsvennen.

To år etter at daværende Start-eiere Ernst Ravnaas og Erik Solér åpnet arenaen med brask og bram eier ikke Start Toppfotball A/S lenger noe av bygget som skulle sikre Starts økonomiske fremtid.

Kurt Mosvold, som sammen med Club 21 var en av mulige Start-kjøpere i september, sier dette:

- Dette er helt tragisk. Det er arvesølvet som er solgt, og alt er rent ut av vinduet. Det sier noe om hvordan klubben har blitt drevet, sier Mosvold.Leiekontrakt

Lille nyttårsaften kjøpte Sparebanken Sør selskapet Start Stadion A/S - et heleid Start Toppfotball-selskap. Kontorlokaler, tribuner, uinnredet 4 etasje, losjer, restaurantene, gressmatte, tribunen og garderobebygg ble kjøpt for 2600 kroner - eller en krone aksjen. Fra før eier Rasmussengruppen rundt halvparten av næringslokalene i Sør Arena - omlag 11.000 kvadratmeter næringslokaler.

I stedet for å eie har Start Toppfotball skrevet under på en 40 år lang leiekontrakt med klubbens hovedsponsor og eier.

- Sør Arena lå inn i regnskapet med 230 millioner kroner i verdi. Det var ikke i nærheten av den reelle verdien, og måtte derfor nedskrives. Nedskrivningen var ikke Start i stand til å ta. At Sparebanken Sør overtok var den beste og eneste løsningen, forklarer Skisland.

Start gjeldfrie

Kjøpet betyr at Sparebanken Sør trolig har satt seg i en gunstigere posisjon med tanke på videresalg av klubben. Fra å eie alle aksjene i Start Toppfotball A/S eier de nå også en stor del av stadionkroppen. Det betyr at banken kan selge Start Toppfotball A/S uten å selge stadion.

- Det kan fort være det som skjer, bekrefter regiondirektør i Sparebanken Sør og Starts styreformann, Øyvind Aasen.

Han forklarer at banken fortsatt ser på seg selv som kortsiktige eiere av klubbens aksjeselskap.

For Start betyr salget at Start Toppfotball er gjeldfrie.

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...