• FOTO: Jon Anders Møllen

  • FORVENTNING: Daglig leder Harald Andersen sier scenen skal begynne ved den blå krana til venstre. Foto: Lars HoenFoto: Lars Hoen

    FOTO: Lars Hoen

Svikter Sør Arena

Kampinfo

Laster...

KRISTIANSAND: Tilskuertallet faller for hver kamp som går på nye Sør Arena.

– Vi har et praktanlegg vi ideelt sett skulle fylt hver gang, men ser at kamper på hverdager og det folk opplever som en for høy pris spiller negativt inn på oppmøtet, sier daglig leder i Start, Harald Andersen.

Sør Arena har plass til 14.563 mennesker, og så godt som hele stadion var fylt under åpningskampen mot Viking 15. april. Siden har Start spilt fire kamper, og det har vært nedgang i tallene hver gang.

Følger NFFs regler

Mot Sandefjord mandag, var det tidvis glissent. 9056 ble opplyst til stede.

Det er verdt å merke seg at tallet gjelder antall solgte plasser, og viser ikke hvor mange som reelt er inne på stadion. Siden Start har solgt 7900 sesongkort, ligger dette tallet alltid i bunn.

– Vi følger NFFs regler om å opplyse om antall betalte seter, sier Andersen.

Tre av Starts hjemmekamper har gått på hverdager, og bare to av fem oppgjør har vært mot «publikumslag» (Viking og Vålerenga). Og i neste kamp venter bunnlaget Odd – på torsdag om en drøy uke. Andersen forteller at Start har signalisert til NFF at man fremover vil spille søndag.

– Vi foretrekker søndagskamper, og føler at Start har gitt nok nå, sier Andersen.

Reagerer på prisene

Fædrelandsvennen vet at mange reagerer på prisene. De fleste plassene koster 320 kroner på langsidene, og opp til 270 kroner bak mål på Sør Arena.

– Vår utfordring er at det har vært et mediefokus på dyre billetter. Men vi har sesongkort ned i 1500 kroner, studenter kommer inn for 80 kroner og to voksne og to barn koster 500 kroner totalt. Dette skal vi synliggjøre mer fremover.

– Har dere satt prisen på enkeltbilletter for høyt?

– Nei. Vi har differensierte priser ned til 150 kroner. Og det vi ser er at de billigste billettene er de som går tregest.

Til tross for nedgan­gen har Start respektable 11.154 tilskuere i snitt. Det er sjette best i eliteserien – og langt bedre enn fjorårssnittet på 7677 på Kristiansand stadion.

Tilskuertall Sør Arena

15.04 Start – Viking: 14.44829.04 Start – Stabæk: 11.52410.05 Start – Vålerenga: 10.88825.05 Start – Strømsgodset: 985511.06 Start – Sandefjord: 9056

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...