• FOTO: Digitalsport

Gikk ned 1 mill. i lønn - fortsetter i HamKam

Kampinfo

Laster...

Men Rønningen vil satse videre i enda ett år med HamKamHAMAR:Ivar Rønningen (35) hadde en topplønn på rundt 1,2 millioner kroner i Rosenborg. I år har han spilt med en million mindre i lønn. Likevel ser det ut til at han fortsetter enda ett år i HamKam.HamKam ønsker å satse på Ivar Rønningen som førstekeeper med Dyre Schjerve (19) som utfordrer kommende sesong. Det har både Rønningen og Schjerve fått beskjed om fra trener Vegard Skogheim.

Og Rønningen sier til HA-sporten at han regner med det ordner seg med kontraktsforlengelse.

Lønnstaket sprekker

– Det er store muligheter for at vi fortsetter. HamKam vet hva som skal til for det, og det tror jeg ordner seg, sier sisteskansen.

Rønningen var av dem som stanget i lønnstaket på 200.000 kroner denne sesongen. Neste sesong vil lønna øke på de fleste spillerne.

– Det blir vanskelig å fortsette med det samme lønnstaket i 1. divisjon. Men HamKam må fortsette med den samme lønnsstigen. Det er uansett ingen som skal beskylde meg for å ta livet av norsk fotball. Jeg har gått ned en million i lønn siden jeg spilte Champions League i Rosenborg, sier Rønningen.

Nå jobber han en god del ved siden av fotball også. Som vaktmester.

– Jeg har en fin ordning i Hamar barnehage og Storhamar videregå¬ende skole. Det hadde ikke gått uten at de er fleksible, sier Rønningen.

God høstsesong

Det var ingen automatikk i at Rønningen skulle fortsette i HamKam, men etter en evaluering har Skogheim kommet fram til at Rønningen er mannen å satse på i enda en sesong.

– Vi synes Dyre og Ivar er et bra team. Vi tenker litt som i håndball at disse keeperne er flinke sammen. Dyre har mye å plukke opp fra Ivar. Og Ivar vet han blir pushet av Dyre.

– Når det gjelder Ivar, så varierte han i begynnelsen av denne sesongen, men jeg synes han var både god og sto fram som et matchvinner for oss i høstsesongen. På den bakgrunn ønsker vi å ha han med videre. Det gjør at vi kan tenke forsterkninger på andre plasser i stedet, sier Skogheim til HA-sporten.

Vil bygge opp

Rønningen støtter Skogheims vurdering. Og mener at det var avgjø¬rende for ham å prestere bra som han gjorde i høst med tanke på å forlenge karrieren.

– Spillet mitt fra juni og ut har vært avgjø¬rende. Da har jeg vært på det nivå¬et jeg bør være. Svein Inge Haagenrud vært flink til å legge treningen til rette for meg som begynner å bli eldre. Det gjør at lysten til å fortsette også blir større, sier Rønningen.

Som synes det er artigere enn på lenge i HamKam nå.

– Det er en annen grunn til at jeg vil fortsette. Jeg vil være med å bygge opp noe i stedet for å bygge ned. Jeg tror vi skal kunne hevde oss bra i Adeccoligaen neste år. Bare se på Strømmen. De er i kvalik. Jeg tror ikke vi er noe dårligere enn dem, sier Ivar Rønningen.

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...