• Rykkinnhallen, Bærum. NM-finale i innebandy for kvinner.Grei/Målløs i rødt(vant 4-3) mot Bygdø Monolitten i blått. Madeleine Ellilä scoret lagets tre av fire mål og protesrete på denne måten mot sin egen klubb, som ikke hadde oppfyllt kontrakten. På t-skjorten under hadde hun navnet på sin forrige klubb. FOTO: METTE BUGGE

    FOTO: Mette Bugger

Finalehelten protesterte mot egen klubb

Kampinfo

Laster...

RYKKINHALLEN (Aftenposten): Ingen visste hvorfor Madeleine Ellilä trakk drakten over hodet ved alle sine tre mål da Grei/Målløs vant NM-finalen.

Grei/Målløs- Bygdø Monolitten 4-3:

Svaret kom etter kampen. Hun føler seg lurt av ledelsen og nå vil 26-åringen skifte klubb.

- Jeg spilte kun for jentene i laget. Klubben har ikke oppfylt kontrakten. Skal jeg spille videre i Norge, blir det i alle fall ikke i Grei/Målløs, sier den ferske norgesmesteren.

26-åringen fra Sverige var frustrert og forbannet over ikke å ha blitt kåret til banens beste spiller, etter å ha laget de tre første målene. Bitterheten var likevel aller størst overfor klubben, fordi hun ikke hadde fått det utstyret hun ble lovet.

Ellilä, som ble toppscorer i eliteserien med 32 nettkjenninger, en tittel hun delte med Sveivas Henriette Knudsen, fattet ikke at juryen kunne gi bestemannsprisen til lagvenninnen Elisabeth Torp.

- All ære til henne, men når jeg lager tre av fire mål skjønner jeg ikke at det ikke blir premiert, sier målscoreren.

Likevel - det var behandlingen hun mener hun har fått i Oslo-klubben som gjør at hun ikke klarte å glede seg over gullet.

(Artikkelen fortsetter)

Kongepokalen er i havn, men for Madaleine Elliä var alt bare trist. (Foto: Mette Bugge)

Uproft

Jenta som kom fra det finske mesterlaget Classic, der hun var med på å vinne en tittel sist sesong, håpet og trodde at Norge skulle bli en ny og spennende utfordring. Men hun synes at mye er uprofesjonelt.

- Jeg kan bare si at jeg ble lovet ting jeg ikke har fått. Slik var det ikke i Finland. Derfor tok jeg opp drakten, for å vise T-skjorten under. Det er for å hylle den finske klubben Classic, som faktisk tok det nasjonale mesterskapet lørdag. På T-skjorten står det Classic.

Løperen fra Västerås har spilt i tre land, foruten hjemlandet. I Sverige, Sveits og Finland mener hun at spillerne behandles bedre. Riktignok er det ikke snakk om penger, for innebandysporten er ingen økonomisk gullgruve.

Men hun hadde trodd at hun slapp å kjøpe skoene sine selv. Derfor nektet hun også å gå på banketten i går kveld, der lagvenninnene skulle feire lagets første NM-gull i klubbhuset til Grei.

Sponsor sviktet

- Det Madeleine sier stemmer. Kontrakten er ikke oppfylt, og det skyldes at sponsoren sviktet. Vi bestilte utstyr i november og fikk det fredag. Jeg delte ikke engang ut skoene. Det var ingen vits, sier sportslig leder Terje Bratland.

Han beklager det inntrufne og mener at Grei/Målløs ikke kunne gjøre så mye mer.

- Innebandy er tuktet på frivillighet. Det koster 60.000 kroner bare å melde på et lag, og nesten 150.000 for å drifte det. Vi sliter for å få det til å gå rundt.

Trener Jay Monge likte heller ikke situasjonen, men gledet seg over at klubben, som bare er to år gammel etter sammenslåingen, tok sin første NM-tittel. Den ble spennende. Bygdø Monolitten fikk det første målet, og sto på til siste slutt.

- Vi visste at de ville gi god motstand, men var usikker på hvor lenge de ville orke, sier han.

Monge mener at Madeleine burde fått bestemannsprisen, siden hun var så verdifull for laget.

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...