• Oslo 20100926.Toppidrettssjef Jarle Aambø utenfor Toppidrettssentert / Olympiatoppen i Oslo, hvor det brenner søndag kveld. 27 personer ble evakuert, og det brant søndag kveld fortsatt godt, men ingen personer kom til skade i brannen. Brannen skal ha startet i konteinere og spredt seg til en tre- og murbygning tilhørende Toppidrettssenteret.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

    FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Olympiatoppen vil fjerne forbud mot høydehus

Kampinfo

Laster...

Toppidrettssjef Jarle Aambø og Olympiatoppen ønsker å fjerne forbudet mot høydehus.

Det kommer fram i en uttalelse som Olympiatoppen har sendt til Norges Idrettsforbunds organisasjonsutvalg.

– Innspillet fra Aambø og Olympiatoppen er viktig for oss. Men vi har også fått innspill fra mange andre, blant annet medisinske og etiske vurderinger. Vi håper å konkludere før sommeren, sier idrettspresident Børre Rognlien til VG.

– Olympiatoppen anbefaler ikke å slippe det løs fullstendig, men ønsker å fjerne forbudet og selv styre bruken av høydehus. De vil at våre beste utøvere skal få muligheten til å bruke høydehus, men at det skal skje i Olympiatoppens regi, forteller Rognlien.

Flere av Norges beste idrettsutøvere ønsker å fjerne det særnorske forbudet mot bruk av høydehus.

– Dette er en spesiell sak i og med at høydehus er tillatt i alle andre land. Men samtidig skal det legges til at veldig få bruker det. Da Norge innførte forbudet i 2003, trodde vi nok at andre land ville følge etter, men det har ikke skjedd. Dernest konkluderte det internasjonale antidopingbyrået WADA i 2007 med at høydehus ikke er doping, sier Rognlien.

Forbudet mot høydehus kan bli opphevet på et ekstraordinært idrettsting i juni. Saken vil først bli behandlet i styret før den eventuelt sendes ut på høring. Etter høringen vil styret eventuelt innstille overfor tinget, opplyser idrettspresidenten.

(©NTB)

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...