• Kristiansand, Norway 20110727.Aksel Lund Svindal, Thor Hushovd og Philippe Gilbert før Sørlandsparken Grand Prix onsdag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

    FOTO: Schrøder, Tor Erik

- Dette kom som lyn fra klar himmel

Kampinfo

Laster...

Årets utgave av Sørlandsparken Grand Prix avlyses.

Sørlandssenteret har bestemt seg for å avlyse sykkelfesten i Kristiansand.

- Det er med tungt hjerte en går til skrittet om å avlyse, men vi må innse de praktiske utfordringene og ta konsekvensen av det, skriver presseansvarlig for Sørlandsparken Grand Prix, Kjetil Børufsen, i en pressemelding.

Fjorårets arrangement ble en braksuksess rent sportslig. Trolig var 40-50.000 mennesker på plass i strålende sommervær da Thor Hushovd, Phillip Gilbert og de andre verdensstjernene viste seg frem i Sørlandsparken. Økonomisk gikk imidlertid arrangementet på en millionsmell.

- Handler ikke om penger

- Dette handler om at vi ikke klarer å gjennomføre det rent praktisk på en like bra måte som i fjor. Vi ønsker ikke å gjøre noe halvveis så vi må bare stikke fingeren i jorda og fastslå at det ikke blir noe i år, sier Børufsen til fvn.no.

- Så dette dreier seg ikke om penger og at dere gikk i underskudd i fjor?

- Det handler kun om det praktiske i forhold til løype og personalressurser. Vi må konsentrere oss om kjernevirksomheten vår, hevder Børufsen.

Årets løype var også endret fra i fjor. I år skulle rytterne sykle rundt det nye senteret.

- Byggeprosjektet har påvirket mye mer enn det gjorde i fjor. Det var noe vi ikke innså før nå, sier Børufsen, og utelukker samtidig at det er mulig å arrangere sykkelfest i den gamle løypa som hovedsakelig foregikk på den store parkeringsplassen foran det gamle kjøpesenteret.

- Der er omtrent hele plassen gravd opp, sier han.

- Veldig leit

For bare to uker siden gikk Børufsen hardt ut i Fædrelandsvennen og sa at årets arrangementet skulle bli større og få flere stjerner enn fjorårets braksuksess. Senterlederen uttalte blant annet at SGP ville ha ti utenlandske stjerneryttere på startstreken, deriblant regjerende verdensmester og stjernesyklist Mark Cavendish.

- Det er en veldig vanskelig avgjørelse. Vi har jobbet så mye med dette, og det er veldig leit å innse at det ikke blir noe. Nå er alle prosesser stoppet, sier SGP-sjefen.

Han utelukker langt på vei at det heller ikke blir noe erstatningsarrangement for sykkelinteresserte sørlendinger.

- Jeg har ikke tenkt noe på det nei. Tiden får vise om SGP kommer tilbake en gang. Nå får vi konsentrere oss om de andre prosjektene. Vi bygger Norges største senter.

- Jeg ble sjokkert

Fjorårets rittleder, Erik Tandberg, legger ikke skjul på at han ble overrasket da meldingen om avlysingen kom.

- Det kom som et sjokk på meg. Jeg har sittet i mange møter med dem, og dette kom som lyn fra klar himmel. Jeg vil ikke henge meg opp i hvorfor det ble avlyst. Det var en stor byggeprosess der i fjor også, men jeg har ikke fått sett hvordan det ser ut der de bygger nå, sier Tandberg til fvn.no.

Les også:

Siste sportsnyheter

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...